• 9.371.015 stemmen

The Last Step Down (1970)

Drama / Erotiek | 67 minuten

Genre: Drama / Erotiek

Alternatieve titels: Even Devils Pray / Links

Geregisseerd door: Lawrence Ramport

Met onder meer: Terri Johnson

Plot The Last Step Down

Een naïef meisje van het platteland, besluit om naar de grote stad te gaan. Daar komt ze terecht in de prostitutie. Samen met een andere prostituee komt ze terecht in de ranzige wereld van ondergrondse seksscene.

avatar van Theunissen

Leuk dat ik over deze goedkope Drama / Erotiek film een eerste bericht mag schrijven en dat is ook één van de weinige leuke dingen over deze film, want buiten de rondborstige vrouwen Uschi Digard en Neola Graef (ze hebben beiden ook een Rubenslichaam) stelt het allemaal bitter weinig voor en vraag ik me ook af waar ik eigenlijk circa 55 minuten naar heb zitten te kijken, want een verhaallijn zit er eigenlijk niet in.

In dit verhaal draait het om het jonge naïeve meisje Kathy (Terri Johnson), die van het platteland afkomt en welke besluit om naar de grote stad te gaan. Daar komt ze terecht bij twee losbandige vrouwen, te weten Norma Jean (Uschi Digard) en Susie (Neola Graef), die haar introduceren bij een soort van kerkelijke sekte (gebruiken een dildo i.p.v. een kruis). Eenmaal aangekomen bij deze sekte ondergaat ze een ondergrondse seksscène (beter gezegd orgie), waarbij ze genomen wordt door twee mannelijke leden van de sekte (zijn er ook maar twee) en daar draait het dan om in dit achterlijke verhaal.

Kortom, het verhaal is zo belachelijk als wat en alles wordt ook getoond in belabberde beeldkwaliteit, met veel strepen in beeld en fletse kleuren. Niet alleen het verhaal is zo belachelijk als wat, maar ook de uitvoering ervan en dat met absurde overgangen. Er wordt verder nauwelijks in gepraat (de eerste keer pas na circa 10 minuten, als we opeens letterlijk en figuurlijk terecht komen in een woonkamer, waar Norma Jean en Susie koffie gaan drinken, maar daar blijft het natuurlijk niet bij) en met name is er vreselijke orgelmuziek te oren. Wel is er veel bloot te zien van Uschi Digard, Olivia James en Terri Johnson (het zijn ook de enige drie vrouwen in het verhaal) en dat eigenlijk gedurende de hele film (er zijn maar een paar momenten in de film, waar geen bloot is te zien) en de eerste keer dat er bloot is te zien, is al na 20 seconden, waarbij Uschi Digard haar grote naturelle borsten laat zien.

Het verhaal is eigenlijk opgebouwd uit vijf scènes met absurde overgangen en in de eerste scène maken we kennis met de sekte (bestaande uit twee mannen, waarvan eentje met een snor), Norma Jean, Susie en een dildo (die wordt o.a. ondergedompeld in een kelk, waarna deze tussen de grote borsten van de vrouwen op en neer gaat), waarbij de kennismaking alleen bestaat uit een circa tien minuten durende seksscène, waarbij Norma Jean en Susie ook van top tot teen (klopt niet helemaal, want ze houden wel hun Jezus sandalen aan) bloot te bewonderen zijn.

In de tweede scène komen we opeens terecht in de woonkamer van Norma Jean en Susie, waarbij ze koffie drinken en wat met elkaar praten. Norma Jean pakt daarbij dan op een gegeven moment een haarborstel, maar ze borstelt daarmee niet haar haar, maar juist één van haar borsten. Dat resulteert dan dat beide vrouwen zeven minuten lang met elkaar gaan spelen, waarbij ze dan wederom van top tot teen (nu zonder Jezus sandalen) bloot te bewonderen zijn.

We zijn dan inmiddels in de circa 20e minuut van het verhaal belandt, waarbij Norma Jean (met een dildo in haar hand) en Susie opeens aan het zwembad van hun woning liggen en waarbij Kathy aanbelt. Na een korte introductie van Kathy belanden ze al snel in een slaapkamer, waar ze met zijn drieën met elkaar gaan spelen (inclusief dildo) en waarbij ze met hun drieën ook van top tot teen bloot te bewonderen zijn. Die hele derde scène duurt overigens maar 5 minuten.

We komen hierna terecht bij de vierde scène van het verhaal en dat is tevens ook de langste scène van het verhaal (duurt circa 25 minuten). In deze scène gaat Kathy samen met Norma Jean en Susie naar de sekte, waarbij we in eerste instantie een herhaling van zetten te zien krijgen die ook al te zien waren in de eerste scène van het verhaal en waarbij Kathy mag toekijken. Maar bij toekijken blijft het niet voor Kathy, want al vrij snel mag ze één van de twee mannen van de sekte pijpen (je ziet wel niets), waarna ze geneukt wordt door die man. Maar bij één man blijft het niet voor Kathy, want de andere man gaat Kathy ook neuken, waarbij er dus een sandwich scène te zien is en daarbij worden beiden openingen van Kathy genomen. Norma Jean en Susie vermaken zich ondertussen met elkaar en wederom geldt dat ze alle drie gedurende die scène van top tot teen (nu wel weer met Jezus sandalen aan) bloot te bewonderen zijn.

In de laatste vijf minuten van het verhaal (oftewel de vijfde scène), vertelt Kathy in de woonkamer op de bank aan Norma Jean en Susie over haar ervaring met de sekte (die haar goed is bevallen), waarna ze weer met elkaar gaan spelen. Het grappige daarbij is dat Susie twee zitkussens van een bankstel op een tafel legt, waarop Kathy dan gaat liggen en waarbij ze dan betast wordt door Norma Jean en Susie. Je zult het waarschijnlijk al raden, maar ook bij deze scène zijn de drie vrouwen weer van top tot teen (en nu weer zonder Jezus sandalen) bloot te bewonderen

Hierna is de film ook gelijk afgelopen, waarna je je dan afvraagt "Waar heb ik in hemelsnaam naar zitten te kijken ?" en die vraag zal waarschijnlijk ook nooit beantwoord worden en dat omdat waarschijnlijk niemand meer naar deze film gaat kijken en dat kan je ook beter niet doen. De cast is op één hand te tellen (drie vrouwen en twee mannen) en stelt weinig voor en dan doel ik op een acteerprestaties. Waar ze wel goed in waren (en dan heb ik het over de drie vrouwen), was om hun blote lichamen te vertonen en die van Uschi Digard en Neola Graef (hebben beiden in circa 200 Erotiek films meegespeeld en dat vooral in de jaren 70) mochten er zeker wezen en dat was ook het enige leuke en mooie in deze film.

Al met al een zeer slechte Drama / Erotiek film, die buiten het vele bloot van de mooie Uschi Digard (ze was vroeger ook te bewonderen in een aantal Russ Meyer films, zoals "Supervixens (1975)") en Neola Graef het aankijken niet waard is. Gelukkig duurt de film met maar 55 minuten (althans dat geldt voor de versie welke ik gezien heb, hierboven zie ik een tijd vermeld van 67 minuten en als ik op IMDb kijk staat er zelfs 80 minuten, dus misschien heb ik een bewerkte versie gezien en dat verklaard misschien ook de absurde overgangen) wel niet lang en daarbij heb ik nog eens regelmatig zitten vooruit te spoelen.