• 9.370.287 stemmen

Geregisseerd door: Taikan Suga

Met onder meer: Minami, Shun Shioya en Yuichiro Nakayama

Gesproken taal: Japans

Plot Robo Rokku

De 23-jarige Masaru heeft een passieve instelling tegenover het leven in het algemeen. Hij houdt zich wat bezig met allerhande werkjes die hij meestal niet tot een goed einde weet te brengen. Hij profiteert dan maar wat mee van de inkomsten van zijn vriendin Kiriko, die werkt als tatoeage kunstenaar. Op een dag krijgt hij een wel heel vreemd verhaal te horen van een ambtenaar genaamd Nirasawa. Masaru krijgt te horen dat men zijn stem nodig heeft om een gigantische robot te activeren. De Aarde zal namelijk worden aangevallen door wezens van Saturnus, en de robot is nodig in de strijd tegen deze wezens. Masaru hecht echter niet veel belang aan het verhaal. Op een dag bevinden hij en zijn vriend zich in een gevaarlijke situatie. Wat zal er gebeuren met Masaru en bestaat de gigantische robot echt?

Suga en de levend geworden anime.

Hij heeft het wel voor het anime wereldje, alleen weet hij het niet zo over te brengen naar live action. Ook hier is het weer een allegaartje. Bij momenten leuk, toffe rol voor Kenichi Endo bijvoorbeeld, leuke tussentiteltjes en grappige styling van personages, maar dat alles wordt nogal goedkoop verpakt.

Visueel schiet deze film aardig tekort. En dan het ik het niet eens over de wat matige CG op het einde, gewoon het camerawerk in het algemeen is aan de goedkope kant. Acteurs zijn verder ook niet op hun best, buiten Endo is het vooral veel overacting van het verkeerde soort.

Plotje slaat nergens op maar daarin is het typische cartoonesque wel een milderende factor. Toch wil het allemaal niet echt beklijven en mist het een goede regisseur om écht leuk te worden. Verbaast me verder ook niks dat Suga hierna niet meer aan de bak is gekomen.

Echt slecht is het niet, luchtig genoeg en er zitten best een paar toffe scenes in, maar het geheel overtuigt gewoon niet genoeg.