Genre: Actie / Drama
Speelduur: 83 minuten / 98 minuten (langere versie)
Geregisseerd door: Jon Cassar
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Cherry Jones en Bob Gunton
Plot 24: Redemption
De film vindt in real time plaats tussen 3 en 5 uur 's middags op een dag in 2017, waarop de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Allison Taylor, haar ambtseed aflegt. Tegelijkertijd vindt er in het fictieve Afrikaanse land Sangala een militaire staatsgreep plaats. Hiervoor hebben de rebellen kindsoldaten nodig, die ze uit de Sangalese school van Carl Benton willen halen. Ondertussen is Jack Bauer de hele wereld over gereisd om zijn arrestatiebevel te ontvluchten (in verband met de opheffing van CTU en de bijbehorende rechterlijke vervolgingen) en is hij aanbeland bij de school van Benton, waar hij juist op het moment van de staatsgreep naar elders wil vertrekken. Jack Bauer besluit om met zijn vriend Benton de kinderen te redden.
Jack Bauer
Tom Lennox
Frank Tramell
Colonel Ike Dubaku
Jedi
Ik heb deze film zelf nog niet gezien, maar een vriend van me heeft me wel een stuk laten zien dat hij me even moest laten zien en dat was op 1:04 uur.
Werkelijk waar de grootste afknapper in een film ooit
ZEEEEEEEER slecht.....
Ik gok het moment toen een cameraman in beeld kwam tijdens de film. Dat zag ik ook en dat was echt heel slordig. Maar grootste afknapper ooit? Neu...
Ze kwamen bij een gerechtsgebouw aan, een belangrijke zaak, dus het is doodnormaal en instinctief dat er journalisten zijn. Niks geen misser door een cameraman in beeld te brengen.
Sterke film, 3*
Rianneke_Dan
Vermakelijk filmpje. Niet echt heel bijzonder allemaal en je moet het al helemaal niet gaan vergelijken met de serie 24, want dan gaat Redemption je heel erg tegenvallen ben ik bang. Maar als echte 24 fan moet je deze film wel een keer kijken. Jack was zoals gewoonlijk weer helemaal in zijn element en was uiteindelijk weer de held van de dag. Ik had zelf niet zoveel met het verhaal zelf, en vooral in het begin had ik er zo mijn twijfels over, maar dat viel uiteindelijk wel erg mee.
Leuk om een keer te kijken, maar je maakt mij blijer met de serie
B_B
- 1969 berichten
Erg leuk 24 filmpjes, maar niet zo spannend als de serie.
Dit komt vooral omdat je hier nauwelijks de tijd hebt om er echt in te komen. Als je dan eindelijk echt gegrepen bent door de bekende 24-sfeer is de film alweer afgelopen. Toch is het weer zeer vermakelijk, dit keer met een originele setting en een script dat het weer eens over een andere boeg gooit.
Ook is Jack Bauer weer erg stoer en zijn er veel herkenningspunten voor de fans. Vond het ook erg tof dat er een marteling inzat, hoort er toch wel een beetje bij .
DeDennis
Goede film, maar idd valt wat tegen, tegenover de serie..
En de film is afgelopen als ik denk dat ie pas net begonnen is, 2de deel zou leuk zijn maar onwaarscheinlijk...
tukkerstein
Eh nee, in de jungle is seconden lang een cameraman in beeld te zien, wanneer Jack en de schoolkinderen rennen. Wel degelijk een misser, maar zo extreem is het ook weer niet, en zeker niet om de hele film dan maar belachelijk te vinden.
Baldur
Goede film. Mist echter wel wat tempo en kwaliteit ivm de serie. Al met al toch zeker 3.5* waard.
The Last
Zwak filmpje.
Ik ben, of eerlijke gezegd was, een best groot fan van de serie. Tot en met seizoen 5 leek het zelfs alsof de serie niet te stoppen was, en met een paar hobbeltjes daargelaten werd de serie alsmaar sterker.
Maar met ingang van seizoen 6 ging dat heel snel bergafwaarts, en gezien de ontwikkelingen van de voorgaande seizoenen, eigenlijk ook helemaal niet zo verwonderlijk.. Het ene uitstekende seizoen werd opgevolgd door een nog beter seizoen. - Het is mij nog steeds een raadsel hoe de serie het zolang heeft vol weten te houden.
Deze film slaat jammer genoeg dezelfde weg in als seizoen 6. - Waar de verwachting werd gewekt dat deze terug zou gaan naar waar het zo goed in is, en waar zelfs de staking gebruikt werd om aan te geven dat de schrijvers dié tijd absoluut nodig hadden om weer even "opnieuw" te beginnen, is dit ronduit zwak.
Sluit me hier bij aan. Ik was ook een redelijk grote fan van de serie tot aan s5. Ben sinds 2 maanden terug begonnen met herkijken en moest alleen nog s6 helemaal. Heb 'm laatst uitgekeken en uiteraard, teleurstelling volgde.
Ik zie hier verder positieve en negatieve berichten staan, ik zit er meer tussenin. Want eigenlijk slaat het compleet nergens op dat Jack op de rambo toer gaat. Een beetje hetzelfde als de bondfilm Moonraker, waarin Bond de ruimte in wordt gestuurd. Hoort gewoon niet. Maar goed, voor de fans leuk om een keer te zien en ik heb me niettemin toch aardig vermaakt. Mist idd de tempo en kwaliteit van de serie, maar de makers hebben het concept prima overgebracht naar een film. Daarnaast ziet het er allemaal goed uit (ziet er totaal niet uit als een 'tv-film') en de acteurs doen hun werk naar behoren.
Als je de vergelijking, hoe oneerlijk ook, met de eerste 5 seizoenen trekt is dit vrij matig. Als losstaande 24-film met een jack goes rambo, goed te kijken, maar nergens hoogstaand. Leuk tussendoortje dus. 3,0* en op naar s7!
Jack gaat helemaal niet eens op de Rambo toer hiero. Verre van zelfs. Zoveel moord hij er niet eens uit en hij is meer op de vlucht dan a la Ramba massa's aan het uitmoorden.
Daarnaast, apart dat je 24 fan af kan zijn door 1 minder seizoen. Seizoen 6 was teleurstellend (maar nog best vermakelijk), maar seizoen 7 is echt weer geniaal.
Redemption is misschien niet zoals de serie maar dat lukt je ook niet met minder dan 2 uur screentijd. Wel is het een vermakelijke film geworden met mooie Jack momenten. En zeker geen overmoedige Rambo actie. Dan heb je de essensie van de film gemist met de kindsoldaten.
The Last
Ik doelde natuurlijk op de omgeving. Vind het zelf nogal overdreven door jack zo te laten opdraven in Afrika en sowieso onnodig om zo'n prequel te maken. maar als zoethoudertje op het aankomende seizoen werkt het prima en de grote fans (zoals jij) zijn er natuurlijk erg blij mee.
Ik vond het grotendeels een aardige wegkijker en een goede inleiding op s7 de laatste minuten. Ik vind lang niet elk seizoen super, dus zo'n grote fan ben ik ook weer niet.
Haterd
Ik vond zoals vele andere de laatste seizoenen van 24 ook al veel minder worden. Alles leek alleen nog maar om Bauer te gaan. En dat is ook mijn probleem bij de film. Wat ik erg miste was ook het volledige team wat 24 in mijn ogen sterk maakten, nu is het de grote Bauer show. Ik miste CTU en daarnaast vond ik de poging tot verhaallijn van de zoon van de president niets toevoegen. Het leek meer op de eerste 2 uur van een nieuwe serie maar het is ineens afgelopen. Ik vond het tegenvallen, wel spannend maar kennelijk is 1,5 uur gewoon niet genoeg.
Zeer aparte reactie...
De laatste seizoenen minder? Seizoen 5 wordt door bijna elke 24 fan de beste genoemd van allemaal. Alleen seizoen 6 was tegenvallend. Seizoen 7, nu in volle gang, is weer bijzonder gaaf.
Verder, het lijkt alleen nog maar 1 grote Bauer show? De kritiek op 24 was juist in seizoen 6 dat Jack nog weinig tot bijna niet in beeld kwam in sommige delen van het seizoen. Idem met 24: Redemption. Genoeg leuke Jack momenten maar je ziet hem vaker niet dan wel. 24 = Jack Bauer. Ik wil hem het liefst continue in beeld.
En verder snap je weinig van deze film. Je vind de verhaallijn niks? Het lijkt wel de 1e 2 uur vd nieuwe serie? Jeeee...dat is het ook! Nou, bijna dan. Redemption is naast stand alone film een inleiding van het plot van seizoen 7. Meer weten over de president en dr zoon? Kijk seizoen 7!
RemiB
redelijke goede film.
Alleen raar dat op de achterkant van de hoes speelduur 120 of 123 minuten staat.
Ik keek naar de speeltijd en verwachtte niet dat hij afgelopen zijn na 1 uur en 23 minuten..
redelijke goede film.
Ja 120 minuten staat er,erg raar.
LEIDENAAR187
Ik ben 24-fan maar wat was dit een saaie film,kon me weinig schelen dat die afgelopen was.
Er zit gewoon niks bijzonders in deze film,zelfs de minste aflevering van seizoen 5 of 6 is beter dan deze film.
Enige aktie is Jack tegen een paar gasten,en daar werd ik 5 minuten wakker,maar daarna was het weer vervelen tot de film is afgelopen.
Had dan liever een film gezien a la Rambo maar dan met Jack.
Hadden ze echt geen betere ideeen voor een film,spectaculaire aktie,en spanning?
Tears of the sun was niet supergoed maar een meesterwerk vergeleken met deze film(vergelijking omdat het verhaal op elkaar lijkt)
Robert Carlyle's personage was erg goed en ik kon de scénes waar hij in voor kwam erg waarderen. Zijn rol als Bauer's oude vriend is (te) klein, maar toch kwam hun relatie zeer authentiek over.
Ik vond Powers Boothe fantastisch als president maar nu komt er een vrouwelijke president,en ik heb daar niks tegen,maar het karakter kan weleens het slechtste karakter van seizoen 7 gaan worden.
Vond haar vervelend en saai overkomen,kijk er al tegen op.
Krijg je natuurlijk weer zo'n moeder-zoon verhaallijn ook...
In een aflevering kun je de tijd nemen om dingen op te bouwen,in een film moet je zorgen dat het de hele film boeit en los gaat,en niet zo'n slappe film als dit,want het was 1 van de minste leuke films die ik dit jaar gezien heb...
Hoop wel dat Jon Voight zijn opwachting in seizoen 7 ook maakt,anders slaat het al helemaal nergens op dat die meedeed.
Presidente Taylor is anders 1 van de allerbeste rollen van seizoen 7 geworden hoor. Wat een fenomenaal actrice! En voor een moeder-zoon relatie hoef je bepaald niet bang te zijn hehe.
Verder, Jack in een Rambo rol slaat nergens op want dan hoef je de serie niet langer meer serieus te nemen. Sowieso stupide omdat Jack naar Afrika ging omdat hij klaar was met het geweldig wat je in seizoen 6 al meekreeg.
LEIDENAAR187
Ach Jack z'n karakter veranderd wel in een uur tijd,dat zagen we ook aan het begin van seizoen 6.
Bedoelde natuurlijk niet letterlijk als Rambo,maar dat die gevangenen moest helpen ontsnappen door een kamp binnen te dringen ofzo,en 1 voor 1 die gasten afmaakt.
Ok,over Taylor kan ik niks zeggen,is mijn cijfer ook niet op gebaseerd,meer eerste indruk...
Ik vind een 4 een erg hoog cijfer.
Als ik gister de finale zie van lost zit ik 2 uur op het puntje van me stoel,en gebeurt er in 10 minuten meer dan in deze hele film...
Jack zijn karakter is juist authentiek. Hij kan wel moorden en martelen, maar hij wilt het niet meer. Maar als het nodig is en hij kan niet anders, zoals in Redemption waar al die kinderen in gevaar zijn, dan slaat hij wel toe. Maar zowel in seizoen 6, Redemption als seizoen 7 is hij niet meer de kille Jack die het probleemloos doet. Sowieso was hij dat nooit, hij heeft in elk seizoen er problemen mee gehad. Jack is onvergelijkbaar met een hersenloze actieheld.
Ik vond 24: R erg vermakelijk. De 4* baseer ik omdat het een prima inleiding is voor seizoen 7 en omdat de film me aanspreekt. Buiten de Jack actie is ook het hele kindsoldaat verhaal boeiend.
LEIDENAAR187
Ok dat kan,meningen verschillen.
Ben blij dat dit niet me eerste kijkervaring is met 24 anders was ik afgehaakt,en nooit eraan begonnen.
Vaak zie je juist bij films van series die nog lopen(x-files:fight the future) dat het budget groter is en er veel meer uit de kast word getrokken om het publiek te verwennen,dus zou ik met zo'n film weinig verwachtten van de serie.
Ik heb zin in seizoen 7,zo'n vervelende film kan dat gevoel niet stoppen
christian
Ok dat kan,meningen verschillen.
Ik heb zin in seizoen 7,zo'n vervelende film kan dat gevoel niet stoppen
Ik ben al bijna klaar met seizoen 7 nog 2 afleveringen.
Ik ook. Iedereen die bij loopt met het Amerikaanse schema he
AHWA
Uiteraard niet meer dan een dubbele aflevering van 24 meets Tears Of The Sun. Desondanks heb ik me er best mee vermaakt, en zetten Kiefer en Carlyle sterke rollen neer. Vooral het laatste stuk bij de ambassade met een brullende Kiefer was indrukwekkend. Het is een handige intro op seizoen 7 van de serie zelf en meer is het ook eigenlijk niet.
Er wordt weinig uit de doeken gedaan over de tijd tussen seizoen 6 en en deze film, hier en daar wat raakpuntjes maar meer ook niet. Dat had wel iets beter gemogen, misschien dat seizoen 7 verder de gaatjes zal invullen.
De score is goed, ik hou wel van die Afrikaanse/Midden-Oosterse zang die je altijd in dit soort films ziet. Die spreekt mij wel aan.
3.5* Mede dankzij Kiefer.
Hoezo? Het werd toch duidelijk dat hij na seizoen 6 weggevlucht is bij CTU en dus een vriend in Afrika op is gaan zoeken. Daarmee begint deze film toch eigenlijk. De film duurt maar anderhalf uur dus ze moesten zuinig met de screentijd zijn.
AHWA
Ze zeggen dat hij eerst in India is geweest en daarna naar Afrika is gekomen, ja. Maar hoe is het met Logan afgelopen? Of met Audrey? En met Marilyn en Josh? Dat werd helaas niet goed uitgewerkt in seizoen 6, behalve dat met Audrey dan. Dat hadden ze hier wel even mogen adresseren. Ook is het onduidelijk hoeveel jaar er nu precies verstreken is.
Is dat belangrijk dan? Logan is dood trouwens, dat zag je in seizoen 6 al. Jack liet Audrey alleen bij haar vader achter en liet haar gaan zoals dat mooi heet. Dat is toch allemaal in seizoen 6 uitgelegd lijkt me?
Ik hoef niet in detail te weten wat er is gebeurd. Dat laten ze aan je verbeelding over om dat zelf te bepalen.
Nee.. [edit Madecineman; spoiler serie verwijderd]
Ik vind dat verhaallijnen niet afgelopen horen te zijn aan het einde van het seizoen. Het mag niet zo zijn dat alles wat er in het vorig seizoen gebeurt ineens niet meer meetelt in een nieuw seizoen. Ze hadden voor mijn part best drie uur voor deze film mogen uittrekken
Euhmmm seizoen 6 spoilers taggen bij deze film werkt natuurlijk niet
AHWA
Kan het niet anders spoilertaggen dan dit helaas. Had je kunnen weten dat hier wellicht s6/s7-spoilers voorbij konden komen.
Naomi Watts
Dus? Dan lijkt het me beter niets te zeggen.
De film is een stand-alone (anders had ie niet eens op de site gemogen) dus vindt je "eigen schuld dikke bult" argument irrelevant. Lijkt me wenselijk dat hier alleen spoilers betreffende deze film besproken worden.
AHWA
De film is absoluut geen stand-alone. Het is een film die ter introductie dient op S7,
en gaat verder waar S6 gebleven is. Toegegeven, ik had beter SPOILER SEIZOEN 6 neer kunnen zetten, maar toch. Beetje voorzichtigheid was geboden.
Naomi Watts
Maar de zaken die worden besproken komen toch niet aan bod in de film? Bovendien heb ik geen events uit de serie besproken zien worden in de film. Leek mij meer 24 forum materiaal maar soit.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Passchendaele
Oorlog / Historisch, 2008

Avenger
Actie / Thriller, 2006

Two If by Sea
Komedie, 1996

Lost City Raiders
Sciencefiction / Avontuur, 2008
based on tv seriestv movie of tv series