• 9.370.316 stemmen

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Robert Hamilton

Met onder meer: Phil Amico, Nick Apostolides en Liz Christmas

Plot The Suffering

"Those Who Sin Must Suffer"

Henry Dawles is taxateur en heeft de opdracht gekregen een groot landgoed te taxeren. Het landgoed wordt bewoond door de mysterieuze opzichter meneer Remiel en diens assistente. Tijdens zijn verblijf gebeuren er echter vreemde dingen die Henry aan zijn verstand doen twijfelen. Zijn er nog meer bewoners en om welke reden is hij nu echt op het landgoed?

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Best goed.

Door de lage score op IMDb en het type release had ik lage verwachtingen. Het is duidelijk een low-budgetfilm, maar ik was toch enigszins verrast. De film weet een spannende sfeer neer te zetten en deze min of meer te behouden. Er zat een paar schrikeffecten in, maar voor de rest leek het meer op een thriller; het genre waar ik meer van houd. Klein plottwistje op het eind deed het goed. Ook de muziek was wel goed; voornamelijk het orgellied toen de credits begonnen.

Een meesterwerk kun je het natuurlijk absoluut niet noemen, maar ik heb me geen moment verveeld. Ze hebben met de weinige middelen die ze hadden toch een sfeervolle prent neergezet.

7,5/10

avatar van Tartarus

Tartarus

Vermakelijke film, ondanks het einde waarin even flink met een vingertje gewezen wordt. Kennelijk had ik even een goede dag, want echt storen deed het me niet. Het eerste gedeelte van de film was ook vrij sterk en spannend, dat maakt veel goed. Henry is een leuke, sympathieke man (al is Nick Apostolides geen al te beste acteur, maar hier houdt hij zich redelijk staande) en Remiel een fascinerend figuur waar moeilijk hoogte van te krijgen is. Af en toe een paar schrik momenten en een duistere sfeer. Heerlijk om in mee te gaan.

Maar goed, dat einde dus...tja...jammer dat daar voor gekozen is. Vanaf het moment dat Henry vlucht, wordt de film steeds zwakker. Jammer.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog goede film, goed acteerwerk, verhaal mocht er ook zeker zijn, behalve het einde sloeg wat tegen, zoals hier onder reeds vermeldt. Tijdens de ganse film hangt er zo'n heerlijk sfeertje dat me toch met momenten aan het scherm gekluisterd hield, vind de lage score op IMDb aan de verrassend lage kant, van mij krijgt ie een 7/10.

avatar van Collins

Collins

Een erg mooie opbouw. Sfeervol en zuigend traag. Met mooie gloomy shots. De onderliggende muziek speelt aanvullend een belangrijke rol om een sfeer van onheil en ongemak op te roepen.

Tot halverwege is het boeiend. Maar enkel sfeer, mooie gloomy plaatjes en treurigstemmende orgelmuziek zijn op den duur te weinig om te blijven boeien. Het is niet voldoende. Het verhaal moet ook nog iets te berde brengen. En dat is niet erg aan de hand.

Het verhaal schrijdt voort zonder duidelijke pointes, zit vol met pretentieuze mystiek en is eigenlijk nooit erg spannend. Er blijft veel ondergedompeld in mysterie en in obsure kunstzinnigheid. Gevolg: mooie sfeervolle cinema, maar tevens plotgaatjes, repeterende handelingen en inactieve personages.

Af en toe wat kleine schrikjes. Dat wel. Op die momenten is er weer even alert kijkgedrag. Als de schrikjes weer zijn weggeëbd vallen vooral de traagheid (die nu gekunsteld aanvoelt) en de weinige spanning weer op.

Toch wel teleurstellend. Zeker na dat prachtige begin. Dat hoge niveau kon niet worden gecontinueerd in het verloop van de film. En na het zien van de rommelige en weinig verrassende apotheose kan gesteld worden dat het ook aan het eind niet terugkeerde. Jammer.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Wat een waardeloze en trage film is dit. Echt een B film met totaal geen spanning

Bewonderenswaardige poging, minder resultaat.

Traag tempo is niet zo erg als je kan teren op sfeer. Daar lijkt deze The Suffering dan ook vol voor te gaan. Ijzige shots, ijzig tempo, onderkoeld acteerwerk. En een wat mysterieus verhaal dat niet snel in z'n kaarten laat kijken.

Op zich is alles er wel voor een goeie film, maar de film zelf is gewoon niet zo goed. Acteerwerk is erg matig, de horror elementen zijn nogal saai en uitgekauwd en visueel oogt het ook maar een beetje dof. En net dat laatste is dan iets waar een film als deze zou op moeten kunnen steunen. Gelukkig brengt de muziek nog enige troost, maar het kan de film niet geheel redden.

Het blijft wel mysterieus tot op het einde en de film poogt qua verhaal ook wel iets meer te brengen dan de doorsnee horrorfilm, maar omdat het qua sfeer nooit goed weet te vatten blijft het allemaal wat ongeïnspireerd ogen. Vrees dat Hamilton hier als regisseur vooral tekort schiet, wat weinig doet verhopen voor eventuele volgende films.

Eens wat anders doen is altijd een pré, maar dan moet je er nog wel altijd iets leuks van maken. Dat miste hier jammer genoeg.