• 9.371.038 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: David Michôd en Jennifer Peedom

Met onder meer: Andrew McAuley

Plot Solo

Andrew McAuley wilde met een simpele kajak van Australië naar Nieuw-Zeeland peddelen. Een tocht van zestienhonderd kilometer over de woeste baren van de Tasmanzee. Hij overleeft stormen, huizenhoge golven en ijskoude nachten tot hij op 9 februari 2007, ruim vier weken na vertrek, vlak bij de kust van Nieuw-Zeeland een noodsignaal uitzendt. 'Ik zink', luidden zijn laatste woorden.

Andrew McAuley

avatar van stinissen

Uitstekende emotionele documentaire.

avatar van nouromidarno

nouromidarno

deze film is echt ongelooflijk,zijn enige drijfkracht in deze hele missie was dat hij een prachtige vrouw had en zijn zoon niet wou laten opgroeien zonder vader.idd erg emotionele film...

avatar van Hannibal

Hannibal

Erg indrukwekkend, die emoties op zijn gezicht zijn angstaanjagend om te zien. Ik vraag me alleen wel af of die twee andere knapen die tegelijkertijd met hem zijn vertrokken, maar dan een stuk noordelijker, wel zijn aangekomen. De noodoproep bleek achteraf gewoon verstaanbaar geweest te zijn, hoewel moeilijk, maar ze hadden hem gewoon moeten gaan zoeken. Zijn vrouw hoorde pas een maand na zijn dood de gehele noodoproep, ook dit is erg onduidelijk wat de reden hiervan is. Toch van mij een hoge waardering, vanwege de enorme spanning, en dat terwijl je vanaf het begin al weet dat ie het niet gaat halen.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Hele mooie en emotionele documentaire, maar met weinig verrassingen.

Evengoed wel indrukwekkend!

3,5!

avatar van sonyjh

sonyjh

gisteren gezien, ik vond het zo emotioneel dat ik er slecht van geslapen heb.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Net gezien, zeer indrukwekkend. Ik kende dit verhaal eigenlijk nog niet en wist dus ook niet of het goed of slecht zou aflopen. Interessant persoon die McAuley. De grenzen van het onmogelijke opzoeken. Mooie beelden van zijn hachelijke situaties. Soms net alsof je met hem meevaart.Ik weet niet helemaal goed of ik kwaad op hem moet worden, daar hij wellicht te veel risico heeft genomen. Maar goed, hij was wel erg dichtbij. Zoals zijn vrouw al zei: "hij heeft het gehaald en iedereen die wat anders zegt kan doodvallen".

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Wel leuk die spoiler in de synopsis, alsof iedereen het verhaal van Andrew al kent..