• 9.371.710 stemmen

Shen Long Du Sheng Zhi Qi Kai De Sheng  (1994)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Always Be the Winners / All of the Winners

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Jacky Yee Wah Pang

Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Tony Ka Fai Leung en Eric Tsang

Gesproken taal: Kantonees

Plot Shen Long Du Sheng Zhi Qi Kai De Sheng

Sha komt uit een familie van befaamde gokkers. Sha is zelf ook een redelijk gokker, maar wanneer hij de strijd met rivaal Yam Tin Sau verliest is zijn eer gekrenkt. Hij aast op wraak en huurt Hui Man Long in, de Chinese 'koning der gokkers'. Die heeft echter meer moeite dan verwacht om Sha alle kneepjes van het vak te leren.

Yam Tin Chao

Sha's 3rd sister

Sha's 2nd sister

Scarlet Pimpernel

Nightclub patron

Photographer

God of Gambler (spin-off).

Het blijft mij verbazen hoe het hele God of Gambler gebeuren in Hong Kong uitgegroeid is tot bijna een niche op zichzelf. Dat moet je zo'n Jing Wong dan toch wel nageven. Hij mag misschien niet de meest geweldige regisseur zijn, maar zijn impact op de Hong Kong (comedy) film is onmiskenbaar.

Volgens mij ook een Chinees nieuwjaarsproject, meestal te herkennen aan het hoog aantal bekende acteurs en het gewuif op het einde van de film. Oogt allicht wat vreemd als je het de eerste keer ziet, gelukkig zijn die films comedies van zo'n aard dat het niet bepaald stoort. Het is niet alsof er verder veel moeite gedaan wordt om een filmrealiteit op te bouwen.

De twee Tony Leungs met elkaar, da's best aangenaam. Zelfs al zijn het beide komische rollen en is het niet meteen hun grootste acteertalent dat komt bovendrijven. Sandra Kwan is uiteraard ook weer van de partij, Eric Tsang (als vrouw nota bene) en Ekin Cheng vervolledigen de belangrijkste vijf.

Een hoop flauwigheid, gokbattles en zwaar aangedikte HK humor. Wie er van houdt zal deze film best kunnen pruimen, de rest hoeft niet eens de moeite te nemen, want voor audiovisueel geweld hoef je niet bij deze film te zijn.

Redelijke filler dus, maar wél voor een zeer specifiek publiek.