• 8.706.258 stemmen

Van Geluk Gesproken (1987)

Komedie / Drama | 96 minuten

Releasedatum: 19 november 1987

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Van Geluk Gesproken

Humoristisch en dramatisch portret van de verschillende families in een Amsterdams pand, waarbij de trap symbool staat voor het bekende stedelijke leed van langs elkaar heen leven. Naar het gelijknamige boek van Marijke Höweler.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Te stom voor woorden.

avatar van Eva

Eva

Te stom voor woorden.

Eens. Wat een prul.

avatar van Redlop

Redlop

De filmposter suggereert weer eens een keer een hoop bloot en flauwe humor. Soort Schatjes. Film is veel serieuzer en goed geacteerd, vinnik. Michiel Romeyn was zoals altijd erg overtuigend als A'damse volksjongen.

avatar van eternal dark

eternal dark

jammer dat jullie dit een prul vinden.lekker amsterdams.michiel romeyn is de topper van deze film.

avatar van hugohei

hugohei

De film kreeg alom prachtige kritieken, werd heel behoorlijk bezocht, en was op de Filmdagen de meest bekroonde film (Gouden Kalveren voor regie, Romeyn en Veugelers).

Maar dit soort 'eigentijdse' films, waarin geprobeerd wordt iets van de tijdgeest te vangen (ahem) veroudert snel.

Ik vond 'm destijds zeker niet slecht.

Scenario : Jean van de Velde, trouwens.

avatar van Quido

Quido

Ik heb hem vandaag voor de eerste keer gezien en heb me goed vermaakt. Alleen is de oscar nominatie vind ik overdreven. 3*

avatar van Wouter

Quido schreef:

Die was er dan ook niet. Die hoes is misleidend. Elk jaar mag Nederland 1 film inzenden die kans maakt op de oscar voor niet engelstalige films. Dat jaar zond nederland VGG en daar bleef het bij. Van een oscar nominatie was geen sprake.

avatar van René8

René8

Vond deze film goed. Personages varieren van rond tot lekker plat, mooi verhaal zonder de wereld mooier te maken dan hij is. Weinig pretenties. Lekker!

avatar van Quido

Quido

Op 30 maart te zien op Nederland 2 om 20.40 uur !

avatar van wobro

wobro

Film moet zeker in z'n tijd beoordeeld worden maar is in die zin bewonderenswaardig. D'r zitten merkwaardige keuzes in, van Verhoef en van de Velde, onevenwichtigheden in ritme en montage maar is bij momenten toch prachtig.

avatar van 93.9

93.9

Bedankt VARA gids om deze film bij donderdag te zetten.

avatar van predator

predator

Rare film, maar ik heb hem toch weer helemaal uitgekeken. Springt de hele tijd van diepzinnig naar heel depressief naar heel cynisch humoristisch en terug en is hierdoor erg onevenwichtig. Maar zitten hele sterke gedeeltes tussen (de trapscene, de scene van vrouw en schijt).

Ik vond 'm voor een Nederlandse film meer dan ok.

Vooral Veugelers en Romeyn acteren heel sterk.

avatar van Laura Mars

Laura Mars

Ik vind deze film nog steeds enig. Michiel Romeyn is zo grappig.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1957 berichten

Erg vermakelijk filmpje. De poster is inderdaad misleidend. Voor mij is het iets moeilijker om hier een goed oordeel over te vellen omdat mijn vader een rol speelt en ik de regisseur goed ken. Ik ga hem nog één keer grondig zo objectief mogelijk kijken en een beoordeing geven. Wat er nu staat vind ik wel ietwat laag.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1957 berichten

Nu helemaal gekeken, de poster is ongelofelijk misplaatst, waarschijnlijk om een extra doelgroep aan te spreken. Michiel Romeyn speelt redelijk, zet wel 'n beetje hetzelfde typetje neer als hij altijd in Jiskefet doet. Gerard Thoolen speelt geweldig naturel, en ik vond Peter Tuinman niet sterk, hij praatte erg overdreven en las soms duidelijk voor. Al met al 3 sterren, goed voor Nederlandse begrippen, leuk en aangrijpend verhaal, mooi einde, maar hier en daar toch een beetje kneuterig en klunzig.

avatar van FunkStar

FunkStar

Heb deze film ooit eens gezien op de TV, en na wat zoeken op internet gekocht. Leuke vermakelijke film maar geen hoogvlieger!

avatar van robertus65

robertus65

Ik had wat meer humor verwacht, maar dat kwam er totaal niet uit. Zelfs de 2 heren van Jiskefet konden me niet aan het lachen krijgen. Eigenlijk een hoop depressief gedoe allemaal.

avatar van XXX_sgaaty_XXX

XXX_sgaaty_XXX

echt een k**t film ik vond erg nix aan ik vondt het saai en er was geen humor in gewoon in een woord WAARDELOOS!!!

avatar van gotti

Jammergenoeg een nogal onevenwichtig scenario, die te weinig echte keuze's maakt, waardoor je nooit echt met iemand meeleeft. Romeyn is ok; Tuinman is vreselijk (alhoewel dit deel ook aan de slechte dialogen van hem lach).

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Wat een slechte film. Zonde van mijn tijd. Slecht geluid zoals altijd bij Nederlandse films. Slecht geacteerd, met uitzondering van Gerard Thoolen en Marijke Veugelers. Slechte filmmuziek. Stom verhaal of beter gezegd geen verhaal. Heb nooit een boek gelezen van Marijke Höweler en zal dat na zien van dit flutverhaal ook zeker nooit doen.

Kortom: niet goed. Werd dit indertijd ingezonden voor een Oscar nominatie?

avatar van Wouter

Niet de originele poster, trouwens.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Vond de film de moeite waard en boeide me genoeg.

Denk dat het basisthema van het boek ( hechting ) , dat ik niet gelezen heb, er wel in naar voren komt.

Vond hem ook behoorlijk gemaakt en goed geacteerd.

Het zgn. slechte acteren van Tuinman zit hem in het spreken maar ik denk dat dat de regiseur aan te rekenen valt, het moest een beetje overkomen als dat van een hoogleraar wellicht.

Waardoor wordt Veugelers zo weinig gecast eigenlijk? Ze is echt goed.

Was het Italiaans gesproken en in een Italiaanse setting had men het waarschijnlijk hoger gescored. Het lijkt wel of stemmers niet door een taal heen kunnen kijken.

Al met al boven gemiddeld naar mijn smaak.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Vond het ook een prima film, prachtig triest. Geert de Jong speelt ook altijd goed!

avatar van 93.9

93.9

"Alles komt ergens van", de achterliggende gedachte van deze film.

Puntjes op de i had een echt een gedenkwaardigde Hollandse klassieker kunnen betekenen.

Helaas zaten er ook veel zwakke momenten in. Over het matige editwerk maar te zwijgen.

Toch een verdiende 3, 5 (Zeer vermakelijk allemaal)

avatar van Dick2008

Dick2008

Wat een misbaksel van een film mag wat mij betreft de floplijst in. Lijkt wel een film uit de jaren '70 hoewel die vaak veel grappiger zijn. Klein rolletje van Olga Zuiderhoek. Is al vaker op tv geweest, dikke min zie ik staan in de encyclopedie en dan ga ik toch weer kijken. Dom hoor van mijzelf 1.0

avatar van Robi

Robi

Ik heb deze film lang geleden al eens gezien en toen vond ik hem kennelijk minder goed als nu. De film begint met beroemde beelden van een experiment met aapjes die zonder hun moeder opgroeien. En dat is eigenlijk het thema van deze film. Een film over relaties waar het gruwelijk mis kan gaan. Eigenlijk ook een hele droevige film. Er zitten weliswaar klungelige elementen in de film. Van die dingen waarvan ik nu denk dat de Nederlandse film ze gelukkig inmiddels ontgroeid is, maar die in de jaren zeventig en tachtig nog heel herkenbaar waren voor de Nederlandse film. Vage dialogen en dubieuze acteerprestaties. En gebeurtenissen die voor vanzelfsprekend aangenomen worden maar die eigenlijk uit het niets komen. Doch ondanks dit soort zaken waar ik een film ook voor hetzelfde geld helemaal op af kan kraken, vond ik het nu toch wel een mooie en goede film. Met name de sfeer vond ik toch wel mooi neergezet. Verder ook leuk om tweederde Jiskefet al aan het werk te zien in de tijd dat Jiskefet nog niet eens bestond.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Meesterwerk....4.0 stars.

Vanavond maar weer eens bekeken deze, wellicht ietwat oubollige film; maar dat is natuurlijk al gauw anno nu: 2019, terwijl de film alweer uit 1987 dateert !!

Typisch Nederlandse film; niets mis mee, beetje traag wellicht, maar dat dan wel weer 'lekker' in een jachtige tijd als vandaag!!

"Wijven, WIJVEN: als ik vuiligheid in m'n nest wil hebben, schijt ik er zelf wel in!" Meesterlijk: moest er even hard om lachen!

Kortom; een leuke, goede film in een aardige sfeer (zoals Robi dit op 26-09-2014 -wat vliegt de tijd- dit ook al heeft gezegd!).