• 9.369.673 stemmen

The Executioner Part II (1984)

Actie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: The Executioner 2

Geregisseerd door: James Bryan

Met onder meer: Christopher Mitchum, Aldo Ray en Antoine John Mottet

Plot The Executioner Part II

"Beware rapists, killers & muggers! He's back to get you..."

Een gemaskerde vigilante, die door de pers The Executioner wordt genoemd, pleegt gruwelijke moorden in de straten van Los Angeles. Zijn slachtoffers zijn echter niet de braafste burgers. Politieman Roger O'Malle onderzoekt de zaak en begint zijn beste vriend en mede-Vietnamveteraan Mike te verdenken. Ondertussen probeert een gangster en drugshandelaar met de bijnaam The Tattooed Man de drugsverslaafde dochter van O'Malle in de prostitutie te lokken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ramon K

Ramon K

Poster doet me ergens aan denken.....

Hmmm... Nou je het zegt!

avatar van stinissen

Slechte jaren '80 aktiefilm.

stephan73

Lekkere onzin, waarin een geflipte Vietnam-veteraan de oorlog verklaard aan al het tuig in de stad.

Op zich een nogal geweldloze Exterminator rip-off, die ondanks het weinige geweld toch een goede pulp-sfeer heeft!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

stephan73 schreef:

Nogal geweldloos?!
De hele film door vallen er rake klappen en wordt er flink geschopt!
Ook wordt er een meisje flink met een brandende peuk
gefolterd
en steekt een niet geheel onaantrekkelijke, oudere dame een Samuraizwaard door iemand
heen!
Stephan73...jij bent niet gauw tevreden!

Hoogtepunt van de film is toch wel wanneer een jonge vrouw met
flinke boezem haar lichaam gaat verkopen en hardop tegen zichzelf zegt: a man's gotta do what a man's gotta do.
Geniaal!

The executioner 2 is pulp van zeer fijn formaat
en is één van de 20 features afkomstig uit de 5 DVD-box
Grindhouse experience!
Vandaag 2 van gezien en ik verheug me op de resterende 18
titels. Stephan73...ik verplicht jou de resterende 18 titels
mee te kijken!

3,5 Ster voor deze zeer geweldadige en orginele film!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

....en dan heb ik het nog niet eens gehad over de

enorm spannende en tevens geweldadige Vietnam-flashbacks!

stephan73

Verschrikkelijke videohoes vervangen door de originele poster, die vele malen beter is dan die First Blood rip-off!

Meteen ook maar een halve ster verhoogt. Film verdient een hogere waardering.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Op welke film is dit een vervolg? Link?

avatar van Shadowed

Shadowed

Filmkriebel schreef:

Op welke film is dit een vervolg? Link?

The Executioner, Part II (1984) - Trivia

Die bestaat niet , waarom weet ik niet.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weird

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Gefilmd in 1984 maar met de funky soundtrack en vibe voelt dit meer aan als reeds gedateerde seventies. Een echte low budget affaire waarbij de poster er veel beter uitziet dan de film zelf. Regisseur James Bryan zat al een tijdje in het vak maar dat gold niet voor zijn crew. Sommigen hadden geen ervaring, anderen enkel ervaring met studiowerk, wat betekent dat Bryan zijn crew vanalles heeft aangeleerd tijdens het filmproces. De shooting stond continu onder tijds- en geldnood, en dat het script tijdens de shooting werd aangepast, hielp de zaak ook niet echt vooruit. Het resulteert in een rommelig ding met een weirde uitstraling. Spannend wordt het nooit al hebben de vele vechtpartijen nog wel een bepaalde gedateerde charme. Dieptepunt op productioneel vlak is het gebrek aan synchroniteit van de geluidsband en filmdialogen. En dat terwijl James Bryan zelf ook actief was als professioneel geluidsman in producties van anderen. Maar ook hier: geldgebrek.

In al zijn knulligheid is het leuk om een keer gezien te hebben maar daar blijft het ook bij. Dat gevoel heb ik ook bij de andere films van James Bryan en daarmee ga ik het oeuvre van deze man verder laten voor wat het is. Wel met alle respect en sympathie voor de passie van de man.