• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Mr. Hide

Met onder meer: Tadanobu Asano, Kazuki Kitamura en Aimi Satsukawa

Gesproken taal: Japans

Plot Donjû

De verbazingwekkend domme, jonge auteur Dekoyan (Tadanobu Asano) wordt vermist. Uit een politieonderzoek wordt duidelijk dat zijn vrienden geprobeerd hebben hem te vermoorden. Aannemelijke reden is dat Dekoyan via zijn literatuur jeugdgeheimen van zijn vrienden bekend maakte. Verschillende absurde manieren zijn gebruikt om hem van het leven te beroven. Echter, geen een daarvan bereikte het gewenste resultaat.

Officiële site met teaser hier:

kinjutsu schreef:

Officiële site met teaser hier:

Inmiddels ook trailer. Wordt zeker een topper, met Asano in de hoofdrol.

kinjutsu

rating op imdb liegt er niet om...

Leuk!

Wel iets minder dan soorgelijke films. Verwacht dus niet echt hetzelfde niveau als SS5+, Party 7 of Taste of Tea.

Verder is de humor echt een stuk debieler. Vaak erg random, erg droog en niet echt gekaderd binnen de rest van de film. Kon er mij niet aan storen, ben zeker dat een hoop anderen dat wel zullen doen (getuige de score hier).

Asano geweldig op dreef. Die domme blik is geniaal, dat lachje maakt het helemaal af. Verder lekker kleurrijk en leuk filmpje dat z'n meerdere moet herkennen in de toppers van dit genre, maar zich net onder hen mag nestelen.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Haha, Asano.

Cha no Aji en SS5+ (terugkerende dode) zijn logische titels om hier te noemen, kwamen ook bij mij meteen naar boven (Party 7 niet gezien). Die Nora komt ook regelrecht uit Kamikaze Girls lopen.

Leuke film, maar uiteindelijk mist het net dat kleine beetje in de afwerking en wellicht iets meer tempo. Visueel wel een fijn filmpje. En wat een dom liedje ook bij de aftiteling, kon er wel om lachen.