• 9.370.976 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Gerd Oswald

Met onder meer: Hugh O'Brian, Nancy Gates en Raymond Burr

Plot The Brass Legend

"TV's Famous Wyatt Earp Blasts the Big Screen With Gun-Hot Savagery!"

Tijdens een rit met zijn nieuwe paard Sinoya vindt de jonge Clay Gibson bij toeval de geheime schuilplaats van de meervoudige moordenaar Tris Hatten. Hij vertelt dit onmiddellijk aan sheriff Wade Adams, die er bij Clay sterk op aandringt hierover met niemand te praten. Desondanks vertelt Clay het wel aan zijn vader Tom. Tom is van mening, dat Adams de roem en de beloning voor zichzelf wil opeisen en beschuldigt Adams via de lokale krant. Deze stap van zijn vader blijkt echter een bedreiging voor Clay te vormen, want hij is nu het doelwit van een moordenaar die Hatten's vriendin Millie Street heeft ingehuurd om wraak te nemen.

Sheriff Wade Addams

Linda Gipson

Tris Hatten

Millie Street (as Reba Tassell)

Deputy Cooper

Jonathan Tatum

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Een aantal jaren terug op de Duitse tv geweest, samen met "Fury at showdown": 2 Westerns van Gerd Oswald.

avatar van mr rumson

mr rumson

The Brass Legend is een degelijke western .

eigenlijk wijkt deze western nog niet eens zo gek veel af van die andere town westerns als b.v High Noon of The Gunfighter.

Het verhaal mag dan wel anders zijn maar ook hier kan een duel met de Sheriff en de outlaw niet uit blijven .

Er zit dan ook niet veel actie in deze western maar net als de eerder genoemde twee westerns .

Weet ook The Brass Legend de spanning in deze western op te bouwen tot het niet ontkomende duel volgt.

Ondanks je bij dit soort westerns de afloop meestal wel weet zit ook hier geen verrassing in of het moet het duel zelf zijn dat net iets anders is dan we gewend zijn .

Al met al een goede western en een aanrader voor de liefhebbers .

Voor mij dan ook een 3.5 ster

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Het bewijs dat je met de juiste ploeg in korte tijd een degelijke film kan afleveren.

Er waren maar 10 opnamedagen in totaal voor deze western