• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Masato Harada

Met onder meer: Ryuhei Matsuda, Yûsuke Iseya en Hiroshi Abe

Gesproken taal: Japans

Plot Densen Uta

Anzu Natsuno is er getuige van hoe een klasgenote zich van het leven berooft nadat ze een mysterieus liedje heeft gezongen. Al snel gaat er een gerucht rond over een liedje dat iedereen die het zingt zou aanzetten tot zelfmoord. Medewerkers van een tijdschrift dat zich ten doel gesteld heeft om waarheid achter de taboes van de Japanse samenleving naar boven te brengen, besluiten de zaak te onderzoeken en worden bijgestaan door een groep schoolmeisjes.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Genre hierboven maar snel veranderd, anders komen horrorfans met dit soort kommentaren:

"The director seems to have a difficult time understanding what horror movies are all about, heck it wouldn't surprise me to find out that he had never seen a horror flick in his entire life." (slasherpool.com)

Goh...

Ik heb de film onder ongunstige omstandigheden gezien: moe en vooral in het begin last van de combinatie van snelle subs en snel geschoten beelden, waardoor ik steeds het gevoel had dingen te missen. Gaandeweg pakt hij, maar ik had te lang nodig de juiste kijkhouding te vinden bij deze aparte mix van van drama, mystery, droge humor, een paar knipogen naar J-horror, satire, maatschappijkritiek en nog een scheutje melodrama. Ik zou hem voor een goed oordeel nog eens moeten zien, maar deze film heeft in ieder geval mijn interesse in Harada geen schade berokkend.

Gaaf.

Inderdaad een film die makkelijk lijdt aan een verkeerd verwachtingspatroon. Hoewel de synopsis doet denken aan een eenvoudige Ringu-clone, lijkt deze film veel meer op Sono's Suicide Club. Ik was achteraf dan ook verbaasd dat dit geen sequel bleek te zijn.

Veel genres en stijlen door elkaar, maar alles is stijlvol en met veel plezier uitgevoerd. Matsuda en Iseya blijven geweldige acteurs, erg leuk om ze samen te zien. Verder visueel indrukwekkend en gevarieerd, zodat de twee uur nergens saai of leeg aanvoelen.

Jammer van de veel te lage score, maar dat krijg je altijd wel in sommige families.

4.0* en een uitgebreide review