• 9.370.360 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Alex Cox

Met onder meer: Ed Pansullo, Del Zamora en Jaclyn Jonet

Plot Searchers 2.0

Mel en Fred zijn twee acteurs die in Amerikaanse Westerns spelen. Ze ontdekken dat Fritz Frobisher, legendarische screen-writer, screentests organiseert in Utah. De twee besluiten de trip te maken met als doel wraak op Fritz Frobisher te nemen, die hun als kind op de filmset van "Buffalo Bill vs. Doc Holliday" zonder respect behandeld heeft.

Mel Torres

Fred Fletcher

Fritz Frobisher

Delilah Torres

Producer (Flashback)

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Van de regiseur van de cult-classic "Repo Man". Plot klinkt erg origineel, ik ben benieuwd.

avatar van Wouter

Als ik op 'video' klik, schrik ik wel een beetje:

Searchers 2.0 - an Alex Cox movie - searchers2.com

avatar van stephan73

stephan73

Film boordevol verwijzingen naar westerns en andere films. Het idee is leuk en wordt ook als een road-movie / western gebracht. Twee mannen op pad om wraak te nemen op iemand die hen kwaad heeft gedaan.

De dialogen zijn erg goed, maar het (digitale) camerawerk en het acteerwerk zijn dat helaas niet.

Ik kan het net een kleine voldoende geven, maar echt niet meer!

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

deze komt a.s. vrijdag avond/zaterdag ochtend om 01:50 uur weer op BBC2.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

kinjutsu schreef:

Van de regiseur van de cult-classic "Repo Man". .....

Van de regiseur van de veel betere "Sid and Nancy".

Sid and Nancy (1986)

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

kinjutsu schreef:

Van de regiseur van de cult-classic "Repo Man".

Uzza_Sparta schreef:

Van de regiseur van de veel betere "Sid and Nancy".

Jullie lijken die kibbelende personages uit deze film wel. Ik doe ook even mee:

''Van die cultregisseur/held waar ik nog veel meer van moet gaan zien.''

Als je nog veel klassieke westerns of revenge films voor de boeg hebt en de eindes per se niet wilt weten, dan moet je deze vooral niet kijken! Twee voormalige en bij hun eerste film mishandelde (motive!) kindacteurs zijn op weg in de SUV van de dochter van één van hen - zelf gaat ze ook mee - en praten onderling over wraak, westerns, wraakfilms, foute bumperstickers, wraak! en... SUVs - en dat alles in search of ene Fritz Frobisher (object of revenge!). In het begin even doorbijten, maar het drietal wist me uiteindelijk goed mee te krijgen in een frisse, half grappige, half sentimentele reis op weg naar een einde met een paar twists en een lichtelijk spiritueel invalshoekje dat iets met een golfbal te maken had... of Peer Gynt... of copyrights... of...?!

3,5*.