132.191 gebruikers | 82.827 films | 30.189 regisseurs | 3.421.313 berichten | 4.774.797 stemmen

locatie: Films » Sid and Nancy (1986) » Info

Drama / Muziek
112 minuten

geregisseerd door Alex Cox
met Gary Oldman, Chloe Webb en David Hayman

In de vroege ochtend van 12 oktober 1978 werd het levenloze lichaam van Nancy Spungen gevonden in een badkamer van het Chelsea Hotel in New York. Haar vriend Sid Vicious, bassist van de band The Sex Pistols, bevond zich in de slaapkamer. Hij lag in een plas bloed en verkeerde in een shocktoestand. Vier maanden later overleed Sid Vicious aan een overdosis. Even daarvoor was hij op borgtocht vrijgekomen in afwachting van het proces tegen Nancy's moordenaar. Het mysterie rond de dood van Nancy heeft Sid Vicious uiteindelijk mee in zijn graf genomen. Tot op de dag van vandaag weet niemand de ware toedracht: ging het om een zelfmoordactie of was het gewoon een brute moord?

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2002, 17:47 uur
Verplichte kost voor elke voormalige punker.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2002, 17:51 uur
Vind er als voormalig punker (toen punk nieuw was !!) toch echt niet veel aan.
Ben wel liefhebber van de andere Alex Cox films :)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sid and Nancy (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sid and Nancy (€ 5,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Sid and Nancy (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2002, 18:54 uur
Echte punx kijken The Great Rock ´n Roll Swindle en Cox´andere film Repoman.
Dit is een heel slap aftreksel (maar niet heel onaardig).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2002, 23:03 uur
Vind er als voormalig punker (toen punk nieuw was !!) toch echt niet veel aan.

Ben wel liefhebber van de andere Alex Cox films :)

Heb 'm net weer gezien (na jaren), toch stukken beter als ik dacht en niet omdat m'n herineringen aan m'n punktijd nu leuker zijn maar juist omdat ik de film nu veel meer als een film heb gezien.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2003, 19:19 uur
Te lang niet meer gezien om te beoordelen, vanavond staat de video aan.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2003, 20:48 uur
Mooie film! Ze hebben ook mooie beelden gebruikt, het oude stadsleven en verrot enz.
De film is niet echt alleen punk, maar er zit ook nog wel gevoel in vind ik. Vond hem leuk

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2004, 20:14 uur
ame punkers

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2005, 23:47 uur
Matige film. Als ik Vicious was geweest had ik Nancy al veel eerder omgelegd. Wat een irritant wijf zeg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2005, 14:45 uur
Die twee werden me ff een partij neer gezet als karikaturen!

Matigjes hoor!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2006, 17:00 uur
Ik ben blij dat mijn medezuipers en -blowers uit die tijd toch wat minder zeikerds waren dan deze twee. Kolere, wat lopen die Sid en Nancy te nuilen... (Nuilen? Ja, nuilen, ja! Dat is ook een woord. Geloof ik.)

Desalnietemin prettig om een inkijkje (of wat daarvoor doorgaat) te hebben in de pistols-bende.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2006, 18:26 uur
marcelgg schreef:
(Nuilen? Ja, nuilen, ja! Dat is ook een woord. Geloof ik.)

Alleen in Nijmegen ;) .

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2006, 18:35 uur
Overal in het oosten volgens mij wel. Wordt hier alleen in het dialect gebruikt overgens (wordt uitgesproken als neulen).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2006, 21:12 uur
Ik heb het genoegen meegemaakt (jaren geleden) deze film, als student, in sneak-previeuw te kunnen zien in de studio's te Leuven. Na zowat drie kwartier had vrijwel driekwart van het publiek de zaal verlaten (echt nooit eerder meegemaakt).
Dit is dan ook een onvoorstelbaar slechte film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2006, 1:41 uur
Prachtige biografie!! Naast Oldman is ook Webb erg goed! Je belandt aan het eind mee in de goot in deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2008, 1:58 uur
Briljante film over het slenterige bestaan van veel Punkers. Er wordt erg goed vormgegeven aan het leven van Sid Vicious. Oldman acteert buitengewoon sterk. Hij laat de statigheid die hij normaal heeft totaal valen en wordt volledig Sid Vicious. Het karakter komt dusdanig tot leven dat je het grootste deel van de film gewoon vergeet dat dit Oldman is die speelt. Waarschijnlijk zijn beste rol.

Enige nadeel was dat we nooit echt dichtbij het karakter Sid kwamen. We krijgen nooit echt een band en dat zorgt er voor dat de film qua effect net niet tragisch genoeg is als bijvoorbeeld een Trainspotting of Christiane F.. Hoe dan ook uitstekende film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2008, 15:09 uur
Boeiende film over het leven van Sid Vicious en Nancy Spungen, waarin we spijtig genoeg niets te weten komen over de jeugd van Vicious. De film start wanneer de band op hun hoogtepunt is en we volgen de volledige downfall van de twee door overmatig druggebruik. De hoofdrollen zijn perfect ingevuld door Gary Oldman en Chloe Webb. We zien ook nog Courtney Love eventjes, die later zelf met een destructieve zanger is getrouwd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2010, 13:13 uur
mooie film,zwartgallig ,ik denk wel dat het zo is geweest
anarchie,zelfdestructie,chaos
mooie plaatjes van londen ,voor de punk was ik toenertijd net te jong
dus niet echt bewust meegemaakt,oldman zijn rol is echt zoals ik oldman ken ,totally nuts !!!! webb is ook oke,maar ook schofield die een schitterende johnny rotten neerzet en evenals oldman zelf zingt!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2010, 22:38 uur
Voor mij als eens groot punkliefhebber moést ik deze een keer gezien hebben. En ik vond het zeker niet tegenvallen. Sterker: ik kreeg van deze film echt heel heftig depressieve neigingen!
Zo zwart en donker en je wordt er nog een meegezogen ook. Derhalve vond ik het dan ook een fantastische film. Tijd geleden dat ik 'm gezien heb, maar wil het dolgraag nog eens een keer beleven. Ik moet het hebben van de herinnering hieraan, maar die is indrukwekkend te noemen. Dus voorzeker dat ik deze een 4* geef.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2011, 19:13 uur
Gary Oldmans beste vertolking. Intens. Chloe Webb heeft de meest sexy stem in show-bizz. Hele film lekker ruig en deprimerend.

En lees even op Sid and Nancy wikipedia pagina hoe de echte Johnny Rotten over de film en regisseur Alex Cox denkt.

Ik hou het verder kort.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 1:47 uur
intussen is deze film 25 jaar oud maar het blijft een topper en zeker een aanrader

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 22:29 uur
Inderdaad een prima drama over de roemruchte Sid Vicious en zijn zeer irritante vriendin Nancy Spungen. De rollen worden overigens perfect gespeeld door Gary Oldman en Chloe Webb. De muziek is trouwens ook wel lekker in deze film, zelfs het nummer "My May" gezonden door Sid Vicious. Deze film zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn bij een afkickcentrum.