• 9.370.166 stemmen

Conquest of Cochise (1953)

Western | 70 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: William Castle

Met onder meer: John Hodiak, Robert Stack en Joy Page

Plot Conquest of Cochise

"Torch and tomahawk!"

Het is 1853. De VS hebben zojuist Zuid-Arizona, een deel van Mexico's grondgebied, gekocht. De cavaleriemajoor Tom Burke wordt naar Tucson gestuurd om vrede te sluiten met de daar aanwezige indianenstammen. Tom boekt hiermee succes bij het Apacheopperhoofd Cochise. Maar nu Cochise door het vredesbedrag met de blanken de handen vrij heeft, trekt hij ten strijde tegen zijn aartsvijanden de Comanches; zeker nu hun opperhoofd Red Knife het vredesverdrag niet wil ondertekenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Maj. Tom Burke

Consuelo de Cordova

Mexican Minister

Don Francisco de Cordova

Jose Garcia

avatar van joolstein

joolstein

Vermakelijk is deze low-budget film nog net maar verder is het een niet heel erg spectaculaire film. De film speelt zich af tijdens de Gadsden Purchase. Een stuk land wat gekocht werd van Mexico en nu bij zuid-Arizona hoort. Echter heel historisch is het allemaal niet! Daarvoor kan je beter de film Broken Arrow (1950) kijken die had ook een veel groter budget. Echter is het danken aan regisseur William Castle dat er nog wel iets leuks is gemaakt. Want eigenlijk is het niets minder dan een wraak-filmpje en verder een excuus om indianen, Mexicanen en Amerikanen te laten vechten. John Hodiak een blanke speelt hier opperhoofd Cochise maar is nogal een mis-casting. Sowieso zien de indianen en er een beetje houterig en cheesy uit. Dit soort films kan natuurlijk niet zonder romantisch zij-plot. Hier komt dat van Joy Page die de Mexicaanse Consuelo de Cordova speelt en die valt voor de charme van opperhoofd Cochise. Al met al een middelmatige western.

avatar van mr rumson

mr rumson

Conquest of Cochise is toch een iets wat saaie western .

Maar dit ligt voor een gedeelte ook aan mijzelf.

Het begint mij dan ook een beetje tegen te staan deze zogenaamde cavalerie westerns.

De actiescènes zijn niet van het hoogste niveau omdat de indianen in de meeste van dit soort films bij bosjes neervallen .

Voeg daarbij de blanke acteurs die voor indiaan door moeten gaan .

De verplichte romantiek en het einde waar de cavalerie meestal als winnaar te boven komt.

Dan heb je het op den duur wel een beetje gezien met dit soort westerns.

Deze Conquest of Cochise maakt geen uitzondering op bovengenoemde zaken .

Wat je er nog aan toe zou voegen is dat je kunt afvragen .

Hoeveel kleding Cochise in zijn kleding kast heeft hangen .

Want voor een indiaan heeft hij zo te zien een behoorlijke voorraad achter de hand .

Kortom een western die niet boeiend is en je zo weer vergeten bent .

avatar van trebremmit

trebremmit

Laatste film die ik nog moest zien uit de Castle western box, en ook die was niet veel soeps. Eerlijk gezegd vind ik alleen Uranium Boom een leuke film uit die box, en dat is niet eens een western.

Maar goed, het meeste is al gezegd hier over deze film, en ja hij had weinig budget maar dat had Boetticher ook en die maakte toch wel betere westerns.