• 9.371.614 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Freddie Francis en Ken Wiederhorn

Met onder meer: Michael Moriarty, Jenny Agutter en Carol Lynley

Plot Dark Tower

"In a city that never sleeps... this building is a nightmare."

Een architecte wordt gekweld door bovennatuurlijke verschijnselen wanneer haar project - een wolkenkrabber - bijna afgewerkt is. Heel wat mensen komen op een raadselachtige wijze om het leven en het is alsof iets erop uit is haar persoonlijk te raken. Ze roept de hulp in van een agent en een spokenjager om het duistere mysterie te ontrafelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BiggerBoat

BiggerBoat

Mooi artwork maar de film zelf is samen te vatten met; 'een hoop geloop'.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een 'hoop geloop'; klinkt leuk!, maar dan toch ook weer níet veelbelovend verder... Poster doet denken ergens aan Visiting Hours (1982) en V/H/S (2012). En een lijkkist.

avatar van uberjason

uberjason

Ik kan me deze videocover nog heel goed herinneren..vond hem vroeger best creepy, en had in die tijd ook net De Lift en Poltergeist III achter de kiezen.

Nu pas, ruim 20 jaar later, heb ik Dark Tower dan ook eindelijk gezien.

De film valt een beetje tegen idd, maar heeft wel een eng sfeertje. Het hele plot is behoorlijk achterhaald en er is weinig van de 'ongelukken' te zien.

We leuk om Jenny Agutter eens in een andere rol te zien en zelfs Kevin McCartey komt even opdraven.

De film is voor een groot deel in Barcelona opgenomen, iets wat ik ook nog niet wist..enfin..

Een leuk niemendalletje dat afgestreept kan worden van m'n lijstje