• 9.372.468 stemmen

En Attendant les Hommes (2007)

Documentaire | 56 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Waiting for Men

Oorsprong: Senegal / België / Mauritanië

Geregisseerd door: Katy Lena Ndiaye

Plot En Attendant les Hommes

Oualata is een rode stad aan de rand van de Sahara. In deze stad wonen drie vrouwen die voor hun beroep de muren van huizen op traditionele wijze beschilderen. In een gemeenschap gedomineerd door religie, traditie en mannen, uiten deze vrouwen zich nu zonder reserve over hun seksualiteit, mannen en het moederschap.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Ik moet toegeven dat de film mij eerst niet interessant leek. Een interview met 3 vrouwen in Mauretanië, dicht tegen de Sahara en Noord-Afrika aan.

Maar vanaf het begin weet de documantaire je te pakken. Het is zo mooi strak geschoten met zeer veel oog voor detail; veel shots van details tijdens het schilderen van de muren, van de gezichtsuitdrukkingen van de vrouwen of van handen die een ritme slaan op trommels. Doordat de drie vrouwen zo goed in beeld gebracht worden en ook de tegenstellingen tussen de vrouwen heel erg aanwezig zijn is het heel leuk om ze te volgen. Zeer leuke en interessante documantaire en echt een lust voor het oog!

Een voorbeeld van hoe een documantaire zou moeten zijn; één van de betere die ik gezien heb.

avatar van John Milton

John Milton

Tot mijn verbazing op dvd kunnen pindakazen met NL ondertiteling. Je verwacht het niet van een Senegalese docu van 14 jaar geleden. Soms zit het mee!

De DVD zelf is voor zover ik zie nergens meer te vinden. #piracyasculturalconservation?

In principe veel talking heads , maar alsnog een fascinerende docu.