• 9.372.531 stemmen

Geregisseerd door: Michael J. Gallagher

Met onder meer: Shane Dawson, Steve Greene en Wendy McColm

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Internet Famous

Het internet brengt tegenwoordig de nieuwe beroemdheden. Vijf van deze 'internetsterren' zijn op weg naar een bijzonder soort wedstrijd. Een waar door winst hun roem nog meer zal stijgen. De winnaar van de wedstrijd zal namelijk zijn of haar eigen televisieserie krijgen. De grote vraag is echter of ze wel voldoende talent bezitten.

Tomas Butterman

Veronica Decker

Dennis Wasserman

Karen Raye Quivers

Frank Riggits

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Kwam deze tegen op Netflix.

De film is verre van grappig, ik heb op geen enkel moment ook maar het gevoel gehad naar een komedie te kijken.

Het verhaal is ontzettend sloom, na 30 minuten had ik het gevoel dat de film al 2 uur bezig was, dat is nooit goed.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Leuk!

Deed me bij vlagen denken aan de films van Christopher Guest - mockumentary's over subculturen die héél dik aangezet lijken maar ondertussen toch flink wat venijnig sociaal commentaar bevatten. Geen dijenkletser, maar ik kon toch wel degelijk grinniken om een paar enorm uitvergrote types en de extreme Amerikaanse aanbidding van lege, inhoudsloze beroemdheden. Erg grappig.

avatar van Shadowed

Shadowed

Slordig.

Satires op hedendaagse internetcultuur vind ik altijd wel leuk, de reden ook gelijk dat ik dit nog even van Netflix heb meegepakt voordat het weer verdween. Ook leuk als de acteurs zelf ook deels bestaan uit internetpersoonlijkheden. Ik hou wel van wat zelfspot.

Jammer dat regisseur Gallagher zelf ondermaats regisseert en nergens een overtuigende satire kan neerzetten. Wel een vlot wegkijkende satire, maar dat is ook niet zo moeilijk als je de personages zo absurd en karikaturaal mogelijk neerzet. Het tempo schiet er wat beter mee door in ieder geval.

De satire wordt op een soort mockumentary-achtige wijze neergezet, dus dat is al snel leuk. Jammer dat Gallagher vaak niet goed nadenkt over wanneer je de camera wel of niet kan gebruiken. Personages lijken soms in hun normale dagroutine gefilmd te worden waarbij een cameraploeg helemaal niet had kunnen staan bijvoorbeeld.

Ook maakt Gallagher het zichzelf qua komedie te gemakkelijk. De humor, alhoewel passend hier en daar, is wat te niet-origineel en simpel. De types zijn bijvoorbeeld allemaal types die je weleens eerder hebt gezien, alleen overgoten met een internetsausje. Daarmee komt de satire gewoon wat minder aan, de kaarten worden iets te veilig gespeeld.

De dramatiek die af en toe om de hoek komt kijken is ook absoluut niet nodig. Je hebt een satire in de vorm van een mockumentary, hou je daarbij. Probeer het resultaat niet groter te maken dan nodig is. Zo'n slotfase alleen zou voor voldoening moeten zorgen.

Acteurs doen het overtuigend voor de rest en hebben plezier in hun rollen. Aan zelfvertrouwen in ieder geval geen gebrek hier, want iedereen speelt wel een dom type. Enkele stukjes zijn erg herkenbaar met hedendaagse internetcultuur, en enkele acteurs in deze film die zelf ook in de business werken zijn er zelfs voor gevallen.

Voor de rest duurt het niet lang en vermaakt tot het eind, maar het is wel slordig en te simpel. Je kan met dit concept toch wel meer doen dan hier mee gedaan is. Een beetje jammer, maar niet rampzalig.