Delen
Christmas in Paris (2008)
België
Geregisseerd door: Hans Royaards
Met onder meer: Gaston Berghmans, Mattias van de Vijver, Chris Lomme
4,5 (82)
Plot Christmas in Paris
Net voor Kerstmis, loopt de 16-jarige jongen Nick van Sant weg uit een instelling. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij Leon Gevers, een oude showbizz-ster, die net terugkeert van een mislukt optreden. Ook al verloopt hun ontmoeting niet al te hartelijk, toch beseffen ze dat ze elkaar nodig hebben.
Quentin
Gister in de bioscoop gezien ...
EDIT: maar hier online: http://www.christmasinparis.be/
djelle
Ik zag de trailer ook in de bios. Vind het net een aansprekende trailer. Mooie beelden en muziek. Het lijkt erop dat dit een ontroerende/gevoelige film gaat zijn, daar hou ik wel van. Ben ook wel benieuwd omdat we eens een andere kant gaan zien van Gaston.
Vind het ook nogal pathetisch gedoe. En zie nu al dat ie lelijk gedraaid is (niet op film iig) en vooral slecht gespeeld en geschreven is.
Ik pas.
Quentin
Berghmans was vandaag in een interview de film en de crew aan het afzeiken
PJC
tenenkrullende film. het enige wat ik voelde tijdens de vertoning was plaatsvervangende schaamte. wat een verhaal zou moeten zijn van emotioneel gewrongen relaties en intriges tussen de personages vervalt in voorspelbare en melige cinema. het scenario wringt langs alle kanten. qua fotografie best mooi en op gaston berghmans vertolking valt ook niks aan te merken, maar wat moet je als acteur in hemelsnaam met zo'n debiel scenario?
serpico
De titel klinkt als een potentiële romantische klassieker. Blijkbaar niet het geval
djelle
Ik snap de slechte kritieken niet. Ik zag alleen maar een aangrijpend verhaal met ruim uitgediepte, boeiende karakters die elkaar vinden. In die zin is dat uiteraard voorspelbaar maar volgens mij hangt de genietbaarheid van dit soort films allerminst af van het verrassingselement. Natuurlijk wordt het nu en dan vrij sentimenteel maar wat verwacht men anders van een hartverwarmend kerstmelodrama als dit? Bovendien wordt het met veel stijl en klasse gebracht.
Grootste troef is dan ook de visuele sterkte van de film. Prachtige plaatjes her en der (en al zeker de sneeuwscenes), veel stilistische en doeltreffende camera-effectjes en shots, en de vloeiende wijze waarop het allemaal in elkaar vloeit samen met de muziek (wondermooie muziek trouwens) en dialogen, zorgt voor een opvallend vlotte vertelling en super kijkervaring.
Als kers op de taart acteert Iedereen ook nog eens erg behoorlijk tot goed en elk zit als gegoten in zijn rol. Kortom: een echte topper voor de kerst! Maar hou de zakdoek bij de hand.
PJC
Aangrijpend verhaal, uitgediepte en boeiende karakters??!! Deze 'film' vertelt een verhaal waar geen touw aan vast te knopen is, nul komma nul filmische opbouw. Dit is echt een voorbeeld van hoe een filmscenario NIET moet zijn. Ik vraag mij af wat jij verstaat onder boeiende karakters want voor mij zijn dit, ondanks de goede acteerprestaties, platte, oppervlakkige en clichématige personages. De keuzes en het gedrag van Nick zijn te onnozel voor woorden (en dat is geen verwijt naar de acteur, hij kan het ook niet helpen dat zijn personage zulk debiel gedrag moet vertonen volgens het scenario) Deze film had iets kunnen worden met een sterk scenario want de technische uitvoering en het acteerwerk is ok, maar mooie plaatjes kijken die niet boeien is voor mij geen filmervaring.
fijne kerst trouwens, hopelijk niet in parijs haha
djelle
Wat jij daar zo verkeerd aan opgebouwd of geschreven vindt dat er geen touw aan vast te knopen zou zijn snap ik niet goed. Het is een typisch kerstverhaal, niet eens allemaal zoet (de oma is ongeneeslijk ziek bv), vrij eenvoudig maar gemoedelijk en menselijk. En dat mag best ook wel eens vind ik.
Insgelijks.
PJC
lees de recensie op digg.be eens. de recensent daar kan fantastisch goed uitleggen waarom het een kutfilm is. grtz
Quentin
Opvallend dat de film zo'n grote campagne meekrijgt, half Antwerpen hangt vol met posters en billboards.
Quentin
Behoorlijk geflopt overigens, volgens mij heeft de film tussen de 20 en 25 duizend bezoekers getrokken.
katie morosky
djelle's wegen zijn ondoorgrondelijk.
Erg, erg jammer voor Gaston Bergmans en alle andere acteurs deze film. Ik denk dat ze er nog iets van proberen te maken maar de film is er gewoon over. Ik denk dat de pers het geen kans heeft gegeven omdat, ja, omdat. Waarschijnlijk was de ploeg te onervaren ofzo. We kunnen niet allemaal Orson Welles zijn.
katie morosky
Geen idee maar de film is al bijna een jaar uit dus het zou wel moeten (ik schrijf niet altijd meteen een mening, soms wacht ik wel een jaar of soms twee, zoals bv. ook bij You Got Served alwaar ik de Orson Welles vergelijking ook heb bovengehaald! We think it's cool.
helleke
Na de flauwe commentaren toch de moed bijeen geraapt om hem te bekijken.
Het is inderdaad geen hoogvlieger en daar heeft het oninteressante thema veel mee te maken.
De acteerprestaties zijn naar behoren, want van een Bergmans en een Lomme (beiden al serieus op leeftijd) kunt ge nu ook geen spetterende vertolkingen meer verwachten é.
2 sterren voor de soms wel mooie locaties.
A.L.I.E.N
Vanaf 3 Maart 2010 op DVD verkrijgbaar. Zie Hier:
Christmas in Paris - DVDPost – Online DVD en Blu-Ray verhuur
Quido
Volgens mij nog steeds niet verkrijgbaar, of iemand enig idee waar ie te bestellen is?
Wat de kers op de taart moest worden, werd een platte vijg voor Gaston Berghmans. Er wordt hier de fout gemaakt als in De Zevende Hemel met Urbanus waarbij een bekende komiek in een script wordt gestoken waar hij zich helemaal niet in thuis voelt. Ondanks de aanwezigheid van verschillende grote namen uit de Vlaamse theaterwereld, is de film nergens geloofwaardig en is het script gewoon saai. Geen gevoel, geen zin blijkbaar en gewoon geen verhaal. Na een half uur was er nog niets gebeurd.... Zeer jammer, want ik hou wel van Vlaamse films. Ik hoop dat Gaston nog een herkansing krijgt om opnieuw een laatste film te maken.
Hollywood007
Ik keek met verwachting uit naar deze film maar ik moet zeggen dat ik toch wat op men honger ben blijven zitten. Dit lag zeker niet aan de acteurs. Gaston Berghmans acteerde goed en Chris Lomme was fantastisch als altijd. Ook het verhaal op zich was wel goed bedacht, maar op één of andere manier kwam het niet echt tot zen recht. De regisseur kon het verhaal blijkbaar niet echt goed overbrengen ondanks de goede acteurs.
moviemike
Berghmans was ooit een leuke komiek, maar was nooit een goed acteur. Waardering voor die man, maar ik geloof niet dat een herkansing op een laatste film hem plots van enig talent gaan doen beschikken.
Verder was deze film eigenlijk niets waard. Zonde van en voor iedereen die eraan heeft meegewerkt. Het leek eigenlijk meer op een totaal mislukt project van een regisseur/acteur met hoogheidswaanzin dan op een afscheid van een levende legende!
MizKriz
Deze film heeft bij mij wel een gevoelige snaar geraakt overigens.
Gaston Berghmans in deze film, is wel wennen, niet echt de komische Gaston,
en dat was raar, maar het dramatische is voor hem ook wel pakkend,
smaken verschillen, maar ik vond hem erg goed.
Het verhaal zelf, in het begin, moeilijk te volgen, vandaar dat de trailer ook (voor velen) slecht is,
maar eens je de film verstaat, wil je gewoon verder kijken.
toch zeker 5* voor deze film.
ipman-99
"Every Man Has A Choice... And The Choice Makes Him A Man." ...
" !!!
Vlaams Melodrama (Heropfrissing)
!!! Het is kerstavond ...
, na allerlei hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert(s) was het weer de beurt voor onze jaarlijkse luchtige quiz tijdens kerst
!
Na al dat gebeuren was het dus de beurt voor mijn jaarlijkse kerst filmkeuze ..., (vorige jaar was dat nog op kerstavond 'Jingle All The Way') , was het dus nu de beurt aan 'Christmas In Paris'
! Een prachtig hartverwarmend verhaal tijdens kerstmis !
De drama accenten wisselen af met de ontroerende momenten !
De cast levert prima werk ..., met name uiteraard Gaston Berghmans in een serieuze karakter rol
! De film neemt me mee in het verhaal en de sfeer van kerstmis
!
Prettige feestdagen voor iedereen die het wil

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song