• 9.371.614 stemmen

My Beautiful Jinjiimaa (2008)

Oorsprong: Mongolië

Geregisseerd door: Ochir Mashbat

Met onder meer: Gantsetseg Dorjgotov, Battsetseg Natsagdorj en Tserendagva Purevdorj

Plot My Beautiful Jinjiimaa

Een romantisch drama in een wereld hier ver vandaan. De dove Jinjiima wordt verkracht door de lokale partijvoorzitter en schiet hem dood. Haar beste vriend Sukhee gaat hiervoor zes jaar de gevangenis in. Het is wanneer hij vrijkomt dat ze elkaar weer tegenkomen. Elk met een geheim.

avatar van Tayama

Tayama

Tsja, ik weet niet hoe ik dit moet verwoorden. Ook tijdens het kijken weet ik niet echt wat ik ervan moet denken. Visueel ziet het eruit als een soap. Een hele goedkope soap. Grauw kleuren, saaie shots, weinig beweging, weinig interessants. Wil je prachtig Mongoolse landschappen zoek dan bij een naam als Davaa. Hier vind je het niet.

"director/writer Ochir Mashbat brings in Mongolia's best actors and actresses"

Ja, dat zal vast. Maar het had meer weg van toneel dan van acteren in een film. Subtiliteit die het nodig had bleef afwezig, met veel te veel uitgelegde, overdreven, handelingen.

Een romantisch drama dat werkelijk alle cliché's op de stok neemt. En er serieus geen een onbewogen laat. Alles passeert je scherm. Leven, dood. Mishandeling, moord. En de voorspelbare twists zijn van zeer kinderlijk niveau.

Zonde, want het verhaal is opzich wel interessant. Niet uniek - wel interessant. Setting is ook prachtig - ken weinig landen die zich zo goed kunnen lenen voor een mooie film als Mongolië. Zoveel moois, zoveel variatie, ongekende pracht. Respect heb ik dan ook wel als je op de achterkant van de DVD leest; "Filmed in Siberian winter (scenes averaged -30C) with technologically limited conditions). Maar verder is hier gewoon weinig te zien.

Jammer,

1.5/5.0