• 9.374.332 stemmen

Mein Schatz Ist aus Tirol (1958)

Komedie / Romantiek | 89 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Hans Quest

Met onder meer: Marianne Hold, Joachim Fuchsberger en Walter Gross

Gesproken taal: Duits

Plot Mein Schatz Ist aus Tirol

Fabrikant Gustav Mummelmann zit altijd op zwart zaad en zijn neef, goedboerende platenproducent van schlagers, Peter Weigand moet hem voortdurend geld lenen om zijn zogenaamde rijke veroveringen te kunnen maken.

avatar van stephan73

stephan73

Niet al te beste schlagerfilm. Normaal gesproken worden de zangstukken door het verhaal verwerkt, maar hier zitten ze als losse intermezzo's tussen het verhaal in gepropt. En die muziekstukken zijn meestal de reden dat dit soort films nog leuk kunnen zijn. Helaas is dat dus hier niet het geval, want een film die zich afspeelt in Tirol heeft geen scene nodig waar iemand zit te zingen op een boot, of in Hawaii.

avatar van Dk2008

Dk2008

Toevallig een leuke Heimat Schlager film eigenlijk gekeken vanwege Alice & Ellen Kessler (ze waren zelfs succesvol in Amerika) die ik redelijk recent pas ontdekt heb via een verzamel-cd met Duitse muziek van destijds. Een betere film dan Solang' es Hübsche Mädchen Gibt (Film, 1955) . (Maar komt misschien ook door Georg Thomalla en Greta Weiser, want het is wel vaker dat ik daar wat afkeer van heb. Ook kwam de film erg verouderd over).

Heimatfilms (en dat heb je al gauw met Tirol) ben ik niet zo voor te porren maar de film zit vol met liedjes. Mooi gefilmd zoals vaker, ja ik kan wel weer goed begrijpen dat oudere Duitsers (en zij die graag naar dit soort films kijken) wel met weemoed aan deze tijd terugdenken. Vaak vrolijke liedjes, de titelsong is door de Geschwister Fahrnberger, eveneens nog niet zo lang dat ik die van naam ken. Schlagers uit de jaren '40/'50 zijn vaak toch duidelijk anders dan van later decennia. 3.0 (muziek is wel een allegaartje maar goed 4.0).

(ongeveer op hetzelfde niveau als Schön Ist die Liebe am Königssee (Film, 1961) )

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik heb de dvd van Filmjuwelen maar aangeschaft. Het beeld is redelijk goed alleen wat licht maar komt misschien omdat de hele film in zonnig weer is opgenomen. Fuchsberger gaat nog wel maar die mannen vaak met hun humor. De vrouwen zijn dan juist wel grappig Monika Dahlberg, Johanna König en Alice en Ellen Kessler, (die dansen hier alleen, hoewel ze ook wel degelijk goed kunnen zingen). Geschwister Fahrnberger zijn maar heel even zingend te zien. Muziekkeuze had wat mij betreft wel wat beter gemogen. (Volgens mij is die andere film uit 1961 daarin beter alleen helaas niet op dvd). Alleen richting het einde Gabriele, (ook bekend van La Paloma waarin ze samen met Louis Armstrong zingt). Lolita en Jimmy Makulis zingen nog een leuk liedje Mit etwas Liebe. Na een hoop heimat romantisch geneuzel biedt de film het laatste gedeelte inderdaad een hoop vrolijkheid. Het straatbeeld van destijds is ook leuk.