BirdWatchers - La Terra degli Uomini Rossi (2008)
Alternatieve titels: Birdwatchers / Terra degli Uomini Rossi, La
Italië / Brazilië
Geregisseerd door: Marco Bechis
Met onder meer: Claudio Santamaria, Chiara Caselli en Matheus Nachtergaele
6,8 (929)
Gesproken taal: Italiaans
Releasedatum: 16 april 2009
Plot BirdWatchers - La Terra degli Uomini Rossi
De Fazendero-stam in Brazilië leeft gesloten in een reservaat, waar slechts de toeristen die op de bijzondere vogels afkomen hun contact met de buitenwereld zijn. Door de uitzichtloosheid plegen veel jonge mannen zelfmoord. Dit leidt tot een opstand, geleid door de sjamaan Nadio.
DwarreI
Het verhaal en thema spreken me erg aan, ik studeer dan ook niet voor niets tropical forestry..
Ga hier als het kan nog even achteraan op het IFFR of anders wachten op de bioscooprelease.
Kunnen de stemmers niet wat meer over de film kwijt?
mcdaktari
jawel hoor ik stem 3,5* omdat ik wel van dit soort films hou. en dan te weten dat de indianen geen acteurs zijn maar echte indianen. het is geen film voor iedereen denk ik , maar als jou het verhaal en het thema je aanspreekt dan zal je de film wel bevallen. als ik me niet vergis draait hij vanaf deze week in de bios in nederland, maar ik heb hem gisteren thuis gekeken (van internet) maar die was italiaans gesproken dat was minder dus
lucky luc
buitengewoon realistische film, schitterend in scene gezet, niets aan gelogen. boeiend en dramatisch, treurig. aangesneden problematiek is nauwelijks op te lossen.
erg sumiere samenvatting naast een veelzeggende poster. overigens zijn de toeristen niet hun enige contact met de buitenwereld; wat een onzin. ga de film zien - er is buitengewoon veel contact met de "buitenwereld", daar gaat de film over. juist de verhuidingen tussen de indianen en de andere brazilianen zijn het thema van de film. verveelt gaan moment, prima opbouw.
blonde redhead
Kunnen de stemmers niet wat meer over de film kwijt?
Hoeveel nutteloze studies bestaan er eigenlijk in Nederland maar dat terzijde. Een zeer boeiende film is het trouwens wel.
ralfsjam
moeilijke film om te beoordelen. aan de ene kant is het verhaal goed te begrijpen en in beeld gebracht. maar soms ook zo onnozel in beeld gebracht. maar ik snap ook dat het een voorlichtingsfilm is met de echte mensen in de cast. de echte indianen spelen zichzelf.
ternminste daar ga ik van uit.
daarom is het ook moeilijk te beoordelen, want de acteerprestaties waren niet al te best, maar wel 100% echt... en dat deed me ook boeien. al met al een goede filmhuis film voor als je in de stemming bent.
omdat ik achteraf een goed gevoel had over deze film krijgt hij een 3.5
wgm50
Een boeiende film over een thema dat al eeuwen de inheemse bevolking van Brazilië beheerst en nog altijd actueel is. Vergelijk het maar met de geschiedenissen van de inheemsen in de US en Australië bijvoorbeeld.
DwarreI
Hoeveel nutteloze studies bestaan er eigenlijk in Nederland maar dat terzijde.
Jij vind dus dat je als bedrijf dus zomaar zonder enige voorkennis huis mag houden in de tropen, wat nu dus nog volop gebeurt. Ik vind het echter nuttig om de achteruitgang van kwaliteit en oppervlakte van tropische bossen af te remmen of zelfs te stoppen door op een duurzame manier te werk te gaan. (en ja, daar is kennis voor nodig die je verkrijgt door het volgen van een opleiding) Maar goed, ik weet natuurlijk niet wat jij onder nuttig verstaat..
Mocht je je mening nog bijstellen dan kun je je op deze site inschrijven voor de opleiding en in september al instromen
gauke
Mooie, verbindende film qua beeld en geluid; en daar zit meteen de tegenstelling: over het rampzalige leven, vol verveling en armoede dat indianen moeten leven in reservaten in Brazilië. Hun geboortegronden zijn in bezit van machtige grootgrondbezitters. Zodra ze in verzet gaan weet je dat ze het niet zullen redden.
jikamajoja
Ik ben het helemaal eens met Gauke. De tegenstelling tussen de hemelsmooie muziek en de mooie maar triestige film (met het rampzalige leven van de Indianen) is prachtig !
De muziekstukken : "O gloriosa virginum" & "Sacris solemnis"
zijn gecomponeerd door Domenico Zipoli, en uitgevoerd door "Coro de niños cantores de Córdoba", Affetti Musicali (Buenos Aires)en het "Ensemble Elyma" o.l.v. Gabriel Garrido. Hemels !
Donkerwoud
Verontrustende film waarin de clash tussen de zogenaamde beschaving en de nog overgebleven indianen in beeld wordt gebracht. De hoogtepunten zijn die momenten waarop de kijker ook een gevoel van overweldiging en verweesdheid ervaart. Dit gebeurt door een slim spel van beeld en geluid waarbij de kijker gedwongen wordt om vanuit de positie van de indiaan naar de oprukkende urbanisatie te kijken. Een langsrijdende auto belichaamt zoveel meer: het is ook de inbreuk op hun leefgebied. Het enige jammere is dat het op het niveau van de karakters wat leeg blijft. Er worden iets te vaak dramatische situaties aangesneden die dan vervolgens niet echt meer uitgewerkt worden. Het is een kleine smet op wat anders een meesterwerk zou zijn geweest.
Movsin
Zoveelste film over de inpak van "beschaving" op de mens en zijn natuurlijke omgeving.
Mede door de uitstekende muziek, enkele indrukmakende, naar het einde toe emotionele, scènes.
Dello
Wat een trieste film zeg. Vreselijk om te zien wat er werkelijk gebeurd. Ik dacht steeds, waarom pak je niet je boeltje op en ga het oerwoud in. Zo uitzichtloos.
Schrijnende, boeiende film over de wegkwijnende Fazendero-stam in Brazilië. Na het besluit het reservaat te verlaten komt men al snel in conflict met de moderne wereld, met alle dramatische gevolgen vandien. De leden van de stam worden gespeeld door authentieke indianen, wat de geloofwaardigheid ten goede komt, al wordt er door hen niet erg sterk spel geleverd. Toch is de film fascinerend, met name door de sterke regie en het simpele maar doeltreffende script.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

braziliaansdownfallguarani-kaiowá indigenous peoples