• 9.373.511 stemmen

Geregisseerd door: Naoyuki Tomomatsu

Met onder meer: Kenji Arai

Gesproken taal: Japans

Plot Zonbi Jieitai

Een ogenschijnlijk doodnormale dag op het Japanse platteland, vakantiegangers genieten van de natuur, een aankomend zangeresje maakt een gewaagde fotoshoot en een legereenheid houdt een bijzondere oefening. Doodnormale dag dus. Wanneer er plotseling een UFO neerstort is het afgelopen met de rust, een geheimzinnige straling brengt plots de doden weer tot leven, en deze on-doden hebben reuze honger.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hitomi

Spirit of Japanese Soldier

avatar van Voodoo

Voodoo

Lol, ik zal wel het eerste berichtje plaatsen, en tevens ook de laatste van deze waarschijnlijke B-film.

avatar van henkula

henkula

namaak Amerikaanse b-movie uit Japan, grappig en soms heel listig

avatar van Nunslaughter

Nunslaughter

Bizar, gewoon bizar. Hij kan er wel wat van, want Stacy was nu ook niet meteen de simpelste film.

Maar toch, een paar pluspunten:

- Bloed

- Zombies

- Vliegende zombie baby (???)

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Die baby

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Op de begintitels houdt de regisseur een verhandeling over Japan en Amerikaans imperialisme.

Dan zien we een vliegende schotel van Ed Wood-niveau en dan een hoop zombies met de nodigde bloedfonteinen en her en der rondvliegende ledematen en hersenen.

Om het helemaal af te maken komt er ook nog een vliegende zombie-baby met navelstreng!!

En is dat leuk? Ja heeeeel leuk zelfs!!!!

Jammer dat het laatste half uur de verveling een beetje toe gaat slaan. Komt voornamelijk omdat het qua verhaal en personages verder geen moer voorstelt allemaal.

Al met al: Bovengemiddeld qua zombie-genre, maar de echte klassiekers daar schiet ie toch net wat voor te kort.

avatar van Erwinner

Erwinner

Film heeft een goedkope uitstraling maar de humor, grappige dialogen,

beetje spanning en de twist zorgen voor prima entertainment.

Niet bloedserieus te nemen deze knipoog-zombie-slasher...

Acteur's zijn matig, maar ook dát is niet echt belangrijk, kon me er niet aan storen gelukkig. Het tempo/ritme is uitstekend en het gore is prominent aanwezig. Het audio visuele is zelfs nóg meer cheesy, iets waar ik altijd veel waarde aan hecht, maar nogmaals, dit past gewoon bij de uitstraling van deze vermakelijke cultfilm in wording!

Complete lol film die lekkerder kijken is dan Bad Taste.

avatar van Valura

Valura

Enorm lachen is deze film. Van die bizarre baby tot de meisjesachtige Sailor-moon muziek. Geen film om serieus te nemen maar om te bekijken met je verstand op nul.

avatar van Erwinner

Erwinner

Valura schreef:

Vanuit dat standpunt moet je dit inderdaad zien, maar waarom dan een 2.0* uitdelen? Foutje ?

avatar van Valura

Valura

Erwinner schreef:

Ik zou hem zeker niet meer geven dan een 2,5 omdat ik films van dit caliber toch vergelijk met dingen zoals Evil Dead en Bad Taste. Vanuit dat oogpunt stel ik hem dan toch niet gelijk qua puntenverdeling met deze films. Een uiteindelijke twee omdat ik het einde wat vond tegenvallen (Het hele verhaal van die geest-strijder vond ik er niet echt bijpassen, imo).

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wtf

Na een anti-amerikaanse speech, gevolgt door een oerlelijke neerstortende UFO en een zeer korte kennismaking gaat het volledig los met een sterke mix van humor en gore. Geweldig B-flick die met belachelijk acteerwerk, belabberde effecten en bergen van clichés en karikaturen toch meer weet te vermaken dan vele andere (veelal amerikaanse) werkjes.

Geweldig gebracht allemaal, de make-up en gore effecten zijn zeer bevredigend en vaak heerlijk overdreven (Die vliegende zombie baby wtf?). Het valt makkelijk te vergelijken met een Evil dead, bad taste, braindead e.d maar in de buurt komt het uiteraard niet. Dat maakt niets uit want ZSDF maakt zichzelf totaal belachelijk en weet zich daarom prima staande te houden.

Het einde was wat minder, al is het domme idee van een Robot militair wel een geweldige insteek in het verder al zwaar idiote verhaal de uitwerking ervan is helaas niet al te best. Wel grappig dat het lange gevecht even onderbroken werd door dat stuk met die kleine schattige alien die ze zonder medelijden even doormidden hakt, erg geinig

Ben blij dat ik i.t.t (blijkbaar) velen andere MM users dit soort B-prul nog wel ontzettend weet te waarderen. Dikke 3.5* en kans op hoger bij een herziening

avatar van Boeikens

Boeikens

Zombiekomedie in Japanstyle.

De Jappen houden wel van overdreven gore, ik ook maar met goede fx, en met de bijgevoegde OVERdosis humor en opzettelijk barslechte fx en idiote acteerstijl, om het komische nog wat grappiger te maken krijgen we naar mijn smaak hier een TE komische zombieflic.

avatar van evildead666

evildead666

Haha die vliegende zombie-baby! Echt lachen deze film,

en dan nog:

Een pokémon uit een UFO! Belachelijk!

Trouwens met 75m. speelduur werd het gelukkig nergens saai.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een soort Japanse Evil Dead of Bad Taste, maar wel iets minder.

Jammer genoeg is Zombie Self-Defense Force nogal saai geschoten. Veel statische camerapunten en er wordt weinig geëxperimenteerd. Dit zorgde er af en toe voor dat het moeilijk was de aandacht er bij te houden. Was al bang dat het een soort Stacy zou worden, die ik na een half uur uit had gezet. Maar gelukkig ontpopt de film zich in een aardig slachtwerkje.

De Japanese zombies kunnen me nog steeds niet overtuigen, maar gelukkig kan de gore dat wel. Die is dusdanig voldoende dat iedere kill vermakelijk is. De CGI is zoals gewoonlijk slecht, al is dit wel het dieptepunt. Paar leuke creaties ook zoals de baby, die was echt geniaal. De film zit gelukkig doorspekt met humor dat vaak aardig geslaagd is. Cast is niet zo bijzonder al heeft die popster een best hoge kawaii-factor.

De twist op het einde was wel leuk, past ook helemaal bij een onzinnige film als dit. Het gevecht op het laatst was helaas onder de maat. Zoni Jieitai komt traag op gang met vaak saai camerawerk maar wordt beter en beter. Neem de film alleen niet te serieus, want dat doen de makers ook niet.

dominion

Hele flauwe Japanse kopie van de Romero films.

De effecten waren superlelijk en goedkoop.

De Ufo zag er ook echt niet uit en ik lachte me kapot.

Soms was het dan ook echt zo lelijk dat je je lach niet kunt inhouden.

Echt ook alles is slecht aan deze film de zombies, acteurs, effecten en de gore was nou ook niet geweldig.

Gore vind je dus ook genoeg in deze film maar het ziet er allemaal heel goedkoop en nep uit.

1 ster omdat ik toch wel lekker heb gelachen maar wel een mindere J-Sploitation.

1,0

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Romero films hebben hier niks mee te maken.

Echt ook alles is slecht aan deze film

De effecten waren superlelijk en goedkoop.

Special effects zijn in alle j-sploitation zo, dus waarom is dat hier ineens een slecht ding? De personages, actie, humor en gore zijn allemaal binnen de traditie.

dominion

Ja weet ik maar films zoals Mutant Girl Squad en Machine Girl zijn veel leuker vind ik.

En ik miste ook een beetje de bloedfontijnen.

dominion

En in de meeste J-Sploitation hebben ze geen CGI effecten.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Wederom een lekker belachelijk werkje van Tomomatsu.
De kwaliteit van zijn samenwerking met Yoshihiro Nishimura halen zijn individuele prenten nooit, maar hij weet wel zijn eigen trademark aan zijn 'J-sploitation' films te geven.
Slecht acteerwerk, belachelijke special fx en een storyline die al helemaal kant nog wal slaat: dat zijn de ingrediënten van deze film.
Niet alle ideeën zijn even leuk. Zo vond ik de 'zangeres' maar irritant en is het einde rondom de robot militair, de militaire zombie leider en het gedoe met de UFO een beetje rommelig in elkaar geflanst.
Toch is de film nog wel uit te zitten voor de liefhebbers van 'so bad it's good' en de vliegende zombie baby weet nog wel voor wat 'hoogtepuntjes' te zorgen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Lekkere bloederige zombiefilm waar ik me prima mee heb vermaakt. De vliegende zombie baby was leuk bedacht.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Nog even snel iets luchtigs was het idee waarop mijn oog viel op een stapel discutabele zombie films die ik nog liggen heb, dus deed ik daar maar een greep in met dit Aziatische geval tot gevolg. En...ja...hoe moet je dit omschrijven...? Nu hou ik best van een zombie film, vooral in combinatie met wat humor en de nodige smerigheid, maar deze Zombie Self Defense Force was toch wel next level shit die ik liever oversla.

Ten eerste is er al de belachelijke anti-Amerika propaganda waar ze zichzelf helemaal vrij pleiten van misdaden in de Tweede Wereldoorlog, het is te hopen dat dit niet serieus bedoeld is. Wat volgt is toch waarschijnlijk wel de meest slechte ooit filmisch getoonde vliegende schotel die na zijn crash iets verspreid dat de mensen in de greep krijgt. De hele opzet van kleine locaties met een paar acteurs, de bijzonder slechte make-up en de matige actie verraden onherroepelijk dat dit een film is met een ultra laag budget. Als de karakters vervolgens ook nog eens irritant lijkt het te zijn zoals het popsterretje is de meeste hoop voor de film toch wel verloren.

Maar er zit zowaar een heel klein beetje verbetering in zo over de helft van de film wanneer de gore en de humor elkaar toch enigszins vind. Verschrikkelijk zijn de geluiden die gemonteerd zijn met de hele tijd die vervelende tik die te horen is of één of ander elektronisch geluidje, de vliegende baby baart vooral opzien, maar momenten zoals de zombie styliste met haar spuitbus is best wel grappig. Het eindgevecht van deze warige samenraapsel van een film heeft dan weer een hoog Mortal Kombat gehalte. Maar een voldoende gaat het dit toch echt niet van mij krijgen want daar was dit toch echt te slecht voor.