• 9.372.704 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: David Butler

Met onder meer: Bing Crosby, Gloria Jean en Charles Winninger

Plot If I Had My Way

"YOU HAD YOUR WAY! Glorious Gloria Jean of "The Under-Pup" becomes a shining star - and a singsation - with the one and only Bing!"

Buzz is een wegwerker die voogdij krijgt over de dochter van een collega die na een ongeluk om het leven komt. Hij ontdekt niet voor haar te kunnen zorgen en wil haar naar haar oom brengen in New York City. Deze blijkt al zijn spaargeld te hebben gestoken in een restaurant die gedoemd is om te falen.

Buzz Blackwell

Fred Johnson

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2067 stemmen

In de ranking Bing Crosby films komt deze voor mij in de onderste helft terecht. De humor is ongrappig waarbij het Zweedse personage vooral irriteert. Qua muziek wel enkele goeie liedjes. Naast Crosby is de andere hoofdrol voor de jonge Gloria Jean. Ze is erg schattig en kan ook wel zingen, maar haar muzikale inbreng hoefde voor mij niet. Tot overmaat van ramp duurde de film met anderhalf uur nog 10 m langer dan ik eerst gedacht had.

Opmerkelijk. Plotgewijs organiseren Crosby en co naar het einde toe een soort old fashioned show teruggrijpend naar het Amerikaanse entertainment van begin jaren 1900. Behalve acrobatie en zang komt hier ook een heuse minstrel met blackface langs.

Het enige positieve dat ik onthoud van deze film is de performance van de titelsong, toch wel een classic.