• 9.371.620 stemmen

Legend of Tom Dooley, The (1959)

Western / Drama | 79 minuten

Genre: Western / Drama

Geregisseerd door: Ted Post

Met onder meer: Michael Landon, Jo Morrow en Jack Hogan

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Legend of Tom Dooley, The

"Out of that song -- a fury of a movie!"

Drie jonge soldaten van de Zuidelijken komen er te laat achter, dat ze bij de postkoets, die ze hebben overvallen, twee soldaten van de Noordelijken hebben gedood. Omdat de Amerikaanse Burgeroorlog onlangs is beëindigd, wordt het doden van soldaten in vredestijd als moord beschouwd. De drie jonge mannen besluiten daarom verder in het zuiden hun toevlucht te zoeken. Eén van de drie, de rebelse Tom Dooley, gaat via een omweg toch naar het noorden, om met zijn vriendin Laura Foster te kunnen trouwen. Dit besluit had Tom beter niet kunnen nemen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Ja, ja, met een matige performance van de toen jonge, en later bekende tv serie held Michael Landon (BONANZA, LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE).

avatar van bjamusic

bjamusic

Ik heb deze film indertijd in de bioscoop gezien.

Geweldig.

Zou deze graag als dvd willen hebben

avatar van bjamusic

bjamusic

bjamusic schreef:

Ik heb deze film indertijd in de bioscoop gezien.

Geweldig.

Zou deze graag als dvd willen hebben

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ik herinner mij nog heel goed dat deze film in een van de plaatselijke bioscopen draaide, en zie de stills nog zó voor me in de bioscoop vitrine hangen.

Dat moet ergens halverwege de jaren '60 zijn geweest, zeker niet in '59.

Die filmfoto's spraken mij toen helemaal niet aan.

Michael Landon was toen al heel bekend, van zijn Little Joe rol in de TV serie Bonanza.

Zeker niet mijn favoriete personage van de cast.

Hoewel ik bijna wekelijks die bioscoop bezocht, heb ik The Legend of Tom Dooley toen overgeslagen.

Later wel nog eens de helft ervan op TV gezien, en afgehaakt.

Ik zou hem wel nog eens een herkansing willen geven, om een echte beoordeling te kunnen geven.

Maar daar zal de film dan toch nog eens op TV voor moeten komen, want kopen doe ik 'm niet.