• 9.370.308 stemmen

Little DJ: Chiisana Koi no Monogatari (2007)

Drama / Romantiek | 128 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Koto Nagata

Met onder meer: Ryunosuke Kamiki en Mayuko Fukuda

Gesproken taal: Japans

Plot Little DJ: Chiisana Koi no Monogatari

De film speelt zich af in 1977 en vertelt het verhaal van een kleine jongen genaamd Taro, die vastzit in een ziekenhuis omdat hij aan een bloedziekte lijdt. De directeur van het hospitaal beslist om hem op tijdelijke basis de hospitaalradio te laten leiden. Taro neemt de zaak ernstig op en begint met leuke pop-deuntjes te spelen en zich op die manier populair te maken bij de andere patiënten en het personeel. Op een dag wordt een dertienjarig meisje met de naam Tamaki opgenomen in het ziekenhuis en de twee besteden heel veel tijd samen. Maar op het ogenblik dat er liefde in de lucht hangt, begint zijn conditie snel achteruit te gaan.

avatar van danuz

danuz

Film deed me ergens wat denken aan Sekai no Chûshin De, Ai wo Sakebu. Doe staat me niet meer helemaal bij, maar herinner me daar, net als hier, veel pianodeuntjes (Debussy blijkt nogal in trek te zijn) en veel melodrama. Little DJ overschrijdt die melodramatische grens echter en doet zo hard z'n best om de kijker te ontroeren dat het bij mij meermaals tot verveling leidde. Aardig verhaal verder, met een stuk of wat aangename scenes en best fijne personages, maar met zo'n speelduur en zo'n zwaar verhaal dien je toch met wat meer te komen dan wat popdeuntjes..