• 9.377.091 stemmen

Geregisseerd door: Claude-Michel Rome

Met onder meer: Richard Berry, Aïssa Maïga en Zabou Breitman

Gesproken taal: Frans

Plot Les Insoumis

Vincent Drieu is een politieagent aan het eind van zijn carrière. Hij voelt zich gebruikt, versleten en is verbitterd. Hij wordt voor zes maanden overgeplaatst naar een commissariaat in het hart van een vergeten industriegebied nabij Étang de Berre, te midden van de vervuiling. Het is juist de warmste tijd van het jaar. Daar werden de vorige commissaris en zijn team ontslagen, omdat niemand nog vertrouwen in hen had. Het is voor hem al vlug duidelijk dat zijn nieuwe omgeving een milieu is van laksheid, ontgoocheling en corruptie.

avatar van stinissen

Heerlijke actiefilm op het einde wat over de top maar zeer vermakelijk.

avatar van stinissen

\Wat trouwens erg leuk om te horen was is dat die man van het vreemdelegioen Nederlands spreekt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Banaal en onbenullig cop thrillertje met wat kogels. Erg goedkoop gemaakt. Visueel een dorre vlakte met af en toe een erg slordige montage. Plot en personages zijn een waterval aan clichés met een hoofdrolspeler die het charisma van een bolgewas heeft. Te midden van wat gezapige dramatiek rondom de commandant wordt een drugsgerelateerd misdaad verhaaltje opgedreund, dat bitter weinig om het lijf heeft en eindigt in een vrij armetierige shoot-out. Niet best.

avatar van mnrk

mnrk

Ik vond dit persoonlijk weer een prima Franse actie film...

De laatste tijd zie ik steeds meer Franse actie films en elke keer vind ik deze films prima om naar te kijken.

Deze film is ook van een redelijk niveau, wel is de setting wat saai.

Het acteerwerk is ook van goed niveau en het verhaal is ook wel redelijk bedacht en uitgewerkt.

avatar van scorepio

scorepio

Alweer een geslaagde en harde Franse film. Het einde is wat "over the top" maar dit is beslist één van de betere politiefilms van de laatste tijd. (ondanks zijn voorspelbaarheid )

Zijn volle honderd minuten waard !

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad beste scorepio

7/10

avatar van dragonmaster

dragonmaster

harde film met een redelijk verhaal. op het einde een beetje over the top, maar dit kan best bij deze film.

avatar van Brandhout

Brandhout

Hele vermakelijke film die gedeeltelijk toch hele realistische beelden laat zien van hoe hard, leeg en vol criminaliteit het leven kan zijn in Zuid Europa. Ik vind het altijd nog dichter bij me staan dan een Hollywoodfilm, dat is zeker ver van mijn bed show.

avatar van Veni Vidi Film

Veni Vidi Film

Aardige film, maar 2 minpunten waardoor het van een goede, naar een aardige film gaat:

1) totaal ongeloofwaardig einde

2) enorm voorspelbaar wie er "ook" bij betrokken is

Beetje jammer.

avatar van blurp194

blurp194

Er wordt gezegd dat deze film een remake is van Assault on Precinct 13 - waar twee versies van zijn - en daarvan wordt dan weer beweerd dat dat remakes van Rio Bravo zijn. Confuus? Gewoon kijken. Deze versie is in ieder geval best een goede film, vakkundig gespeeld, goed in beeld gebracht, spannend van verhaal, en met een leuke ongeloofwaardige schietscene. Niks mis mee.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat we inmiddels weten van Franse actiefilms of doodnormale thrillers is dat er altijd zwaar wapentuig naarboven gehaald moet worden. Waarom doet Nederland dat nou nooit eens? Crossfire was weer een aardig leeglopertje en de settings waren ook lekker leeg. Verder een gewoon doorsnee inspecteursverhaaltje en de actie was ook wel goed te doen. Wel grappig dat er ook nog een beetje Nederlands in gesproken word trouwens.

Verder vermakelijk, niet meer, niet minder.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

vooral NIET KIJKEN.

dit is het bassie en adriaan van de franse cinema, maar dan zonder humor.

1 puntje voor de sfeer

avatar van yesplease

yesplease

Aardige film. Deed soms denken aan een Western: de ex-sherrif of revolverheld die op een verlaten perron uitstapt en tegen wil en dank orde op zaken moet stellen in een godvergeten plaatsje.

(Ik meen me te herinneren dat in Assault on Precinct 13 het geweld niet gemotiveerd werd.)

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Hmm begin van de film is goed. Het einde van de film is slecht, over de top en zeer onwaarschijnlijk daardoor een 2,5.

avatar van missl

missl

Zeer over de top en daardoor niet serieus te nemen.

avatar van SPT

SPT

Zeer vermakelijke actiefilm, waar Hollywood nog een puntje aan kan zuigen qua over the top actie.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Maar weer eens herzien, gezien ik eigenlijk vrijwel niks meer van deze film wist. Misschien ook wel terecht, want het was gewoon een matige bedoeling. Het verhaal was matig, tempo lag niet al te hoog en ik miste vooral spanning. Het was vooral het einde met de spectaculaire aanval op het politiebureau wat ervoor zorgt dat Les Insoumnis toch nog een hoogtepunt bevat, want de rest valt echt flink tegen.

avatar van frans123

frans123

Weeeeeeeer een Franse politiefilm.....Onnozel verhaal met slechte acteurs. Einde doorgezapt,...verwachtte al zoiets.