• 9.370.024 stemmen

Falco - Verdammt, Wir Leben Noch! (2008)

Biografie / Drama | 109 minuten

Genre: Biografie / Drama

Oorsprong: Oostenrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Thomas Roth

Met onder meer: Manuel Rubey, Patricia Aulitzky en Christian Tramitz

Gesproken taal: Duits

Plot Falco - Verdammt, Wir Leben Noch!

Biografie over het leven en de muziek van de in Wenen geboren zanger Falco. Geboren als Johann Hölzel ontwikkelde hij zich al snel als muzikaal wonderkind. Maar zoals zovelen kregen vrouwen, drugs en alcohol de overhand in zijn leven. Hij was lid van de underground-bands Hallucination Company en Drahdiwaberl, maar behaalde pas grote successen op de solo-tour. Met als hoogtepunten de hits Jeanny en Rock me Amadeus die zelfs in de VS wekenlang op de eerste plaats van de hitlijsten stond. In 1998 overleed hij tijdens een tragisch auto-ongeluk op de Dominicaanse Republiek.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Falco alias Johann 'Hans' Hölzel

Billy Filanowski

Markus Spiegel

Maria Hölzel

Hansi Hölzel als Junge

Billy Filanowski als Junge

avatar van stephan73

stephan73

En wie gaan Boland en Boland spelen?

avatar van Mug

Mug

Titel doet me eerder denken aan een biopic over Matthias Reim...

avatar van bulder

bulder

alleen al het vreselijke duits /oosterijks gepraat von herr falco

avatar van Quentin

Quentin

Bijzonder zwakke hoofdrolspeler, wel sterk gedraaid. 2,25*

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

Ik wil deze film nog wel eens een keertje zien.

De muziek van Falco is toch tof!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Het is moeilijk oordelen over deze film; het scenario is over de linie matig. Het is vaak iets te pusherig in wat ze wil vertellen, anderzijds volgt ze netjes de gedachtengang van Falco en is de constatering dat Falco het hoogtepunt van zijn succes als erg pijnlijk ervaart een geweldige vondst. Ook de manier van filmen is een twistpunt; praktisch alles is cinematografisch prachtig, de cameravoering is heerlijk, houdt het geheel uiterst levendig en zet een geweldig geheel neer. Echter zo overtuigend als al het drama is gefilmd, zo faalt men met de concertregistraties waarbij het duidelijk is dat hij ondanks het feit dat hij het ene moment in de stadthalle van Wenen zou spelen en het volgende in Tokio alles er precies hetzelfde uitziet. De grootste blunder is op het Donauinsel fest waarbij de montage zelfs niet meer lijkt te weten wat met het pijnlijke gephotoshop (en de beperkte decoupage) aan te moeten. Nu dan; het hoofdpersonage, de ene scene geloof ik hem volledig met al zijn Falco-trekjes, het volgende waarin hij geen status-quo emotie speelt valt ie door de mand. En dan de muziek; ons hoofdpersonage komt niet in de buurt van de krachtige stem van Falco. Wanneer Falco vol belt en volume de hoogte ingaat fluistert Manuel Rubey maar wat op een andere toonhoogte met als pijnlijkste moment de zwaar geauto-tunede uithalen bij 'Jeanny'. Tsja, is de film vervelend? nee, maar het had door een andere casting, net iets kritischer schrijfwerk en budget voor de optredens een echt goede film kunnen worden. En dat is jammer.

avatar van Roel_

Roel_

• 2061 stemmen

De hoofdrolspeler leek wel heel veel op Johnny Depp. Dat geeft ook direct het probleem aan, dat ik nooit het idee had dat het Falco was.