• 9.381.030 stemmen

The Andromeda Strain (2008)

Sciencefiction | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Sciencefiction

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Mikael Salomon

Met onder meer: Benjamin Bratt, Eric McCormack en Christa Miller

Plot The Andromeda Strain

Een Amerikaanse militaire satelliet crasht in een klein plaatsje en veroorzaakt een dodelijke plaag, slechts overleefd door twee personen. Het leger plaatst het gebied in quarantaine en zendt een team van wetenschappers naar het gebied om een tegengif te vinden voor het Andromeda virus. Ondertussen onderzoekt een journalist deze zaak die door de overheid in de doofpot wordt gestopt.

Dr. Jeremy Stone

Major Bill Keane

General George Mancheck

avatar van rkemp

rkemp

Volgens de Veronica is de film uit 1971 geregisseerd door Robert Wise met Arthur Hill, David Wayne en Kate Reid en niet deze remake.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Green Destiny: Die kans kan idd erg groot zijn xD Om de half uur pauze xD En die duren minstens 5 minuten (echt NL, kap eens met spammen).

avatar van Martown

Martown

Ik ergerde me aan de reclames die om de 25 minuten verschenen. Verder vond ik het een redelijk goede film. Alleen het einde vond ik wat minder.

avatar van jantje.vlaam

jantje.vlaam

wat een flauwe en voorspelbare film! Die special effects zijn helemaal belachelijk. Nee, 1,5 sterren is wellicht nog te veel.

avatar van Mx1991x

Mx1991x

Net heb ik de film op TV gezien en ik vond het een geweldige film. Enorm geloofwaardig en zeker iets wat kan gaan gebeuren. Minder SF maar dan ook meer feiten en wetenschappelijk onderzoek. Persoonlijk vind ik dat enorm fascinerend.

Natuurlijk waren er wel een paar dingen te voorspellen: vliegtuig die, nadat de missie afgeblazen was, toch neerstort, het zelfvernietigingsmechanise dat op tijd wordt stil gezet en de happy ending.

Wel jammer, want ik vond wel dat dit virus eens mocht winnen, omdát het juist zo geloofwaardig is. Misschien werd er dan eens minder geëxperimenteerd met gevaarlijke virussen, want dat zal ooit wel eens mis gaan. Maar ach, een film laat ze de onderzoeken niet stoppen.

Ik heb de film 4 sterren gegeven en ga hem zeker nog eens kijken!

avatar van Legan

Legan

Op zich is The Andromeda Strain een degelijk gemaakte mini-serie waarbij vooral de productiewaarde best aardig is. Verder bevat het een aardige cast van bekende (tv)sterren en slaagt het erin om redelijk onderhoudend te zijn. Maar boeiend is toch wel weer wat anders.

Grootste minpunt is dat The Andromeda Strain, naarmate het verhaal vordert, steeds verder over the top gaat en daardoor compleet de weg kwijtraakt (virusmutaties en uitleg welke steeds ongeloofwaardiger worden, het stoppen van de zelfdestructie count-down, ...).

Vergeleken met het origineel uit 1971, bevat het meerdere toegevoegde en 'uitgediepte' (*kuch kuch*) verhaallijnen en personages, maar deze voegen nauwelijks iets toe behalve het geheel juist nog oppervlakkiger te maken gezien de inspiratieloze en clichérijke uitwerking.

Toegegeven, er gebeurt van alles en het tempo is ook redelijk vlot, maar iets elementairs als spanning is jammergenoeg nergens te bekennen. Andere kenmerken van toepassing op deze miniserie zijn cliché, politiek correct en moralisme.

Krappe 3,0*

avatar van override100

override100

geweldige mini serie echt super was de 3 uurtjes waard.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

erg leuk, heeft me de hele 3 uur geboeid gehouden

avatar van Zizzo

Zizzo

zeer aardige miniserie, die zeker niet verveeld heeft tijdens deze lange zit. boeiend verhaal, nette cast, goed camera werk en net als zoveel SF-films matige special effects, maar zeker niet slecht. de moeite waard zeker eens te kijken, en in een keer natuurlijk

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Zojuist getracht deze film te bekijken. Toen er na 45 minuten nog weinig verhaal en spanning in zat ben ik er maar mee gestopt.

Gelukkig een zelf opgenomen film, dus vrij simpel te wissen. Zonde van de tijd en de HD-ruimte.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Martown schreef:

Misschien een tip waar je wat mee kan: Schaf een HD-recorder aan, neem elke film die je wilt zien op, knip de reclame eruit en bekijk hem op een later tijdstip. Mij bevalt dat prima. Je loopt wel iets achter, maar bijkomend voordeel is ook nog dat je kunt pauzeren, wanneer het jou uitkomt. En staat de film je niet aan, met één druk op de knop is hij gewist.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Redelijke miniserie, vooral het eerste uur moest ik even doorheen bijten maar daarna werd het een stuk interessanter. ik vond het acteerwerk voldoende maar zeker niet goed en dat was jammer, hadden er iets betere acteurs ingespeeld dan had ik dit waarschijnlijk een erg goede serie gevonden! nu 3 sterren

avatar van Klont

Klont

Hij is sustainable, heb toch wel 3 uurtjes met plezier gekeken. Acteerwerk was soms wel wat minder, maar er viel mee te leven.

Een ding dat ik wel raar vond was dat de toekomst het antivirusmiddel niet meer had (ze hadden de oceanen ontgonnen) Maar in de film zag je toch duidelijk dat een lab in de 'present' gewoon een voorraad specimens had, en dat daar vanuit vervolgens heeeeel makkelijk meer gemaakt kon worden.
Het lijkt me hoogstens onwaarschijnlijk dat ze in de toekomst die specimens nergens op de wereld nog hadden (hoe wisten ze anders dat het zo effectief was tegen het virus).

avatar van davidz352

davidz352

Argh, altijd die happy endings. Waarom niet eens een film waarbij iedereen naar de knoppen gaat?

avatar van MrHorror

MrHorror

davidz352 schreef:

het kan aan mij liggen, maar volgens mij was het toch echt geen happy ending... volgens mij is er een soort lus ontstaan in de tijd: ze houden een stukje van die andromeda, door de boringen op zee gaat de bacterie verloren, andromeda verspreidt zich, men stuurt het terug naar het verleden... misschien denk ik te veel door, dat kan ook, maar zo heb ik het einde geïnterpreteerd

avatar van Decec

Decec

Goede SF film

avatar van jan01

jan01

Niet erg realistisch; oppervlakkig geacteerd; matige trucages. Kortom een zeer matige film...

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Uitstekende miniserie die duidelijk gemaakt is met een behoorlijk budget.

Een typische film over virus, quarantaine enz... maar spannender en veel beter uitgewerkt dan soortgenoten. De drama wordt niet geschuwd. De kracht van deze film is dat het andromedavirus slechts stukje bij beetje z'n geheimen prijsgeeft wat de suspens hooghoudt. Het is ook niet zomaar een virusje, maar 'something else'. In tegenstelling tot andere miniseries hier geen last van overbodige romances of gezinstoestanden, maar alle aandacht naar het hoofdonderwerp.

Zeker een aanrader !

avatar van Jiv

Jiv

Eerste deel was zeer nice, de afwerking was matig... 3,5*

avatar van Johnny-31

Johnny-31

Het kon mij niet boeien, slappe vertoning.

avatar van stinissen

Ik snap nooit dat de Ned tv altijd remakes uit zend en nooit eens een keer voor het orgineel gaat.

nightbreed

Deze is er vanvond op, maar staat niet bij 'Televisie'.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Foutje, bedankt ja, toch vreemd dat ie er niet bij staat, ik ben 'm nu even aan 't kijken.

nightbreed

De eerste (ruim) 2 uur valt deze film nog enigszins mee, al is het allemaal al 20.000 keer eerder gedaan. De laatste 3 kwartier wordt de film met de minuut slechter, met als hoogtepunt de opgeklopte 'spanning' aan het einde. Ik verbaas me bij dit soort films altijd over het feit dat de creme de la creme van de wetenschappers, die de wereld moeten gaan redden, meestal begin 20 tot begin 30 zijn, iets waar natuurlijk nergens op slaat. Het 'probleem' wordt ook zo gebracht dat zelfs de domste kijkers het zou moeten kunnen snappen en de zogenaamde 'testen' die ze doen hebben niets met wetenschap te maken, laat staan de bijbehoordende conclusies die ze eruit trekken. Verder waren de dialogen zeer matig en de karakters leken zo uit een geflopte TV-serie te zijn geplukt. Een wonder dat ik deze film heb uitgekeken.

avatar van the new guy

the new guy

Schandalig slecht. acteerwerk en sfx zijn cruciaal bij dit soort series. dat was dus belabberd. eigenlijk was alleen het plot erg sterk,dat is dus niet origineel! Ook erg veel fouten en het eeuwige " ik heb geen bereik met me telefoon" - excuus, vreselijk.

avatar van Noekje

Noekje

Zoals altijd spannende film, maarja vindt je het gek, gebaseerd op het boek van een van mijn lievelingsschrijvers Michael Crichton

avatar van s0njaa

s0njaa

Kan iemand mij het einde van de film uitleggen??

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Het plot is prima en bij tijd en wijle spannend (behalve het super voorspelbare en onnatuurlijk uitgerekt en over-the-top eind). De technieken zijn die van een gemiddelde TV-film, niets bijzonders. Het verloop en de indeling deed mij aan CSI denken, puzzelen en zoeken. De special effects vind ik in CSI echter beter.

Ik vond het wel lekker wegkijken, hoewel een lange zit.

Het boek zal wel weer beter zijn in dit geval.

avatar van s0njaa

s0njaa

Wil iemand mij vertellen wat er nou op t einde van de film te zien is? Heb namelijk t idee dat dat een deel van de clue is.. Voel me een beetje dom haha

s0njaa schreef:

Er is tóch nog een sample van het virus opgeslagen en daarmee willen ze zeggen: Het gevaar ligt nog steeds op de loer.