• 9.371.563 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Frederic Goode

Met onder meer: Mark Burns, Shaun Curry en William Dexter

Plot Death Is a Woman

Francesca is de minnares van een net gestorven smokkelaar. Narcotica agent, Dennis, gaat undercover om het vertrouwen te winnen van Francesca en crimineel meesterbrein Malo. Als die dood wordt gevonden, wordt Dennis opgepakt voor moord.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

De kleurrijke Mediterrane setting in Malta is goed gekozen en in beeld gebracht.

Patsy Ann Noble ( a.k.a. Trisha Noble) als Francesca is het bekijken waard, maar komt te weinig in beeld (naar mijn smaak )

Ze speelt haar rol in ieder geval met enige overtuiging.

Waar het de film echter vooral aan ontbreekt is een charismatische acteur.

Mark Burns (Dennis Parbury) is zo flets als het maar kan.

Dan zijn er nog de leuke Wanda Veltham, in een niet al te sterke rol, en de mateloos over-acterende Terence de Marney (Jacomini)

In een nightclub staat een sterk op Willeke Alberti gelijkende zangeres (Anita Harris) een liedje te kwelen.

De rest van de cast laat ik liever onbenoemd.

De film komt over als een episode uit de TV serie The Saint, maar dan zonder een hoofdacteur die hem kan dragen.

Wat mij vooral bijblijft is de heerlijke sixties muziek; die gelukkig veel aanwezig is .

Dan heb ik het niet over de titelsong, gezongen doorDennis Lotis, maar de jazzy en poppy achtergrondmuziek.

Alleen daarvoor zou ik de film nog eens in de DVD speler willen stoppen.

Een compilatie van die muziek, voorzien van shots van de Maltese setting, en vooral veel Patsy Ann Noble in beeld tussendoor, zou een meer dan aardige videoclip opleveren

avatar van Donkerwoud

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Donkerwoud

Toch maar "Death is A Woman"dan, want "Love" en "Sex" zit er niet zoveel in de film