• 9.375.093 stemmen

The Deserter (1971)

Western | 100 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Ride to Glory / The Devil's Backbone / Ride to Glory / La Spina Dorsale del Diavolo / Djavolja Kicma

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten / Joegoslavië

Geregisseerd door: Burt Kennedy

Met onder meer: Bekim Fehmiu, John Huston en Richard Crenna

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot The Deserter

"A savage renegade and the chosen few... they followed him into Hell just for the chance to kill him!"

Verbitterd over de dood van zijn vrouw, die volgens hem veroorzaakt werd door nalatigheid van het leger, deserteert cavaleriekapitein Viktor Kaleb. Victor verdwijnt via de woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Plunderende Apaches hebben ondertussen een bolwerk opgezet in Mexico, net buiten het bereik van de cavalerie. Victor krijgt amnestie van het leger. In ruil daarvoor moet hij een kleine groep van vooral goed getrainde soldaten leiden naar het bolwerk van de Apaches en zij moeten hen vervolgens daarvan verdrijven.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Dit was voor mij niet een al te beste western en dat had voornamelijk te maken met het hoofdpersoon. Ik ken Bekim Fehmiu totaal niet, maar vond hem hier totaal niet goed acteren. Die man heeft geen expressie en zijn stem was monotoon. Daardoor kwam ik niet in de film. Dankzij de aardige actie-scènes kon ik het wel volhouden tot het einde en de bijrollen van Pickens en Strode waren aardig.

avatar van thunderball

thunderball

Deze film na ca dertig jaar net weer bekeken.

Erg goede en blijkbaar vrij onbekende Europese western vol Amerikaanse acteurs in de vele bijrollen.

Hoofdpesoon wiens dorp en vrouw door Apache Indianen is uitgemoord en wraak wil op Indianenstam wordt zeer goed neergezet door Fehmiu.

De film heeft al door een lekker nare en keiharde sfeer.

Voor watjes is er geen plaats.

De groep die wordt samengesteld door Fehmiu, om achter de Indianen aan te gaan, is perfect met al die verschillende karakters en doorleefde koppen.

Vooral oudgediende Conners en de zoals altijd indrukwekkende Strode stelen de show.

Ook verassend is de rol van John Huston als generaal. Hoe hebben ze die deze film ingepraat? Erg goed ook!

Alleen de uiteindelijke finale viel me wat tegen.

Die herinnerde ik me veel harder nog.

Al bij al een ten onrechte vergeten en verborgen klassieker.

Een acht, ofwel vier sterren.