• 9.370.755 stemmen

La Joven y la Tentación (1986)

Nog geen stemmen

Alternatieve titel: La Jeune Fille et l'Enfer

Oorsprong: Spanje / Frankrijk

Geregisseerd door: François Mimet

Met onder meer: Philippe Étesse, Florence Guérin en Manuel Sierra

Gesproken taal: Frans en Spaans

Plot La Joven y la Tentación

Om een punt te zetten achter het verleden heeft Pierre Canada verlaten en keert hij terug naar Spanje waar hij Paul, een vriend uit zijn jeugdjaren, ontmoet. Deze laatste stelt hem voor aan zijn vrouw Agnès en zijn dochter Marthe. Later op de avond begint hij te praten over een geheime bibliotheek die hij bezit, met een aantal erotische boeken van Markies de Sade. 's Nachts, terwijl hij één van de werken aan het lezen is, komt Marthe binnen in de kamer van Pierre. Het meisje vraagt hem een paar fragmenten uit het boek voor te lezen.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Best mogelijk dat ze bestaan : films waarin Florence Guerin niet om de haverklap naakt gaat....ik ken ze niet en heb er ook geen behoefte aan, deze behoort i.i.g. niet tot deze categorie gelukkig. Scenario werd in mekaar geflanst door Bunuel medewerker Carrière, maar u of ik hadden waarschijnlijk hetzelfde kunnen verzinnen en het draait puur om een- oh la la- zgn. 15- jarige Guerin die ingewijd wil worden, en uiteraard haar zin krijgt.

Deze co-productie heeft een hal Spaans/ half Franse cast, behalve Guerin is er Fransoos Etesse als Pietje. Met bovenstaande ben ik het niet geheel eens : deze in Canada woonachtige literatuurprofessor komt in feite op vakantie bij zijn ouwe buddy Paultje/ Sierra die even buiten Barcelona woont met zijn lief Serna- u welgekend- en een dochter uit het eerste huwelijk : Marthe/ Guerin dus, helaas nog illegaal.

Zoals gezegd gaan Pietje en Paultje terug naar hun puberteit en verkneukelen ze zich bij de lectuur van ouwe vunzige boekjes + illustraties, uiteraard komt Guerin dan binnen en die is zeer nieuwsgierig.

U begrijpt het vervolg : Pietje krijgt het officiële verzoek van Guerin om haar in de praktijk te leren wat die vuiligheid uit de boeken van de goddelijke markies allemaal inhoudt. Eerst moet Pietje zich beperken tot voorlezen terwijl Marthe zich gedraagt als een reeds volleerde cockteasende bitch, maar uiteindelijk krijgt Pietje zijn welverdiende beloning, meermaals. Als toetje mag hij ook de verlepte Serna afwerken terwijl stiefdochter meegluurt...och ja : er is ook nog een zeer flauwe lesbosexsequentie- niet met Guerin- in eighties softcore style en in de schaduw, nogal slaapverwekkend en beslist geen

"meesterwerkjes " materiaal.

Laatste woorden : "dank u ". Niet meteen wat de kijker aan de makers zou willen of moeten zeggen, dit stelt echt slechts 1 reet voor, die van Guerin. Behalve dit smakelijke hapje heeft de film werkelijk volstrekt niets om op te dienen.

Kwam ook nooit verder dan het VHS circuit, kan worden gedownload met fansubs denk ik al bleek mijn download die niet te hebben. Je mist er waarschijnlijk niet veel aan.

À propos : wie weet wat die clowns op IMDB bedoelen met mystery/ thriller : geeft even een gil, want dat is me echt volledig ontgaan.