• 9.370.282 stemmen

Xin Bian Yuan Ren (1994)

Misdaad | 100 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: To Live and Die in Tsimshatsui / New Man on the Brink / San Bin Yuen Yan / 新邊緣人

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Andrew Lau

Met onder meer: Jacky Cheung, Roy Cheung en Tony Ka Fai Leung

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Xin Bian Yuan Ren

Nadat een undercoveragent succesvol zijn plaats heeft verworven binnen een triade, begint hij zich af te vragen welke kant van de wet de juiste is als hij constateert dat de triadeleden loyaler in het leven staan dan zijn collega's van bij de politie.

Komt zo uit de Jing Wong fabriek gerold.

Een film over een undercover cop die na een tijdje z'n rol in twijfel begint te trekken. Eerlijk waar, volgens mij hebben ze gewoon ergens een lade met 10 filmscenarios die ze gewoon elke x jaar opnieuw recyclen.

Toegegeven, '94 is al een tijdje geleden en het zou me niet verbazen moest deze film ergens wel aan de wieg gestaan hebben van dit soort grapjasserij in Hong Kong. Anderzijds zal Jing Wong het wel gewoon weer uit Amerika geïmporteerd hebben. Andrew Lau op zijn beurt was nog volop lerende, hij heeft wel meer van dit soort projecten die an sich weinig voorstellen, maar waarin hij perfect de kneepjes van het vak kon leren.

Jacky Cheung is ditmaal politieman van dienst. Geen bijster geweldig acteur en dat valt ook wel op. Verder wel wat bekende gezichten, blauwe nachten en wat in het rond geknal. Alle bekende ingrediënten zijn aanwezig, maar echt boeien kan deze film ondertussen niet meer, of je moet een echte genrefan zijn.

Wel blij dat ik hem gezien heb, de laatste WKLau op MM die ik nog moest zien (maar zoals vaker met Hong Kong regisseurs mist MM nog een paar van z'n films). Echt goed was het alleen niet.