• 9.369.987 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Mart Dominicus

Plot Katwijkse Twisten

Twee maal per jaar ondergaat Katwijk, een rustige Hollandse kustplaats met een hardwerkende en gelovige bevolking, een ware gedaantewisseling. Dat zijn de dagen waarop de twee plaatselijke voetbalclubs, Quick Boys en Katwijk, elkaar treffen. Het zijn beladen confrontaties die het dorp tijdelijk in twee kampen uiteen doen vallen. Het wonderlijke van deze scheidslijn is dat hij dwars door families, bedrijven en vriendschappen loopt. De film gaat op zoek naar de beleving en de achtergrond van een unieke derby.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik als echte Katwijker wist niet eens dat dit bestond.

avatar van van duijn

van duijn

Prachtig altijd weer zo`n mooie katwijk - quick boys derby. Als we volgend jaar topklasse spelen krijgen we er weer 2.

FORZA QUICK BOYS!!!