• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Dennis Yu

Met onder meer: Mark Cheng

Gesproken taal: Kantonees

Plot Xiong Mao

De Cheung familie is al acht generaties de Evil Cat aan het bestrijden. Deze keer reïncarneert hij en neemt hij bezit van een edelman zijn lichaam. Er ontstaan zware gevechten om de Evil Cat te elimineren. Op een dag, in Tina's huis, verschijnt de Evil Cat.

avatar van perceived

perceived

Laatste en minste film van Dennis Yu. Voor mij een beetje teveel een Chinees folkloristisch gebeuren en ja, euhm... die taal he!

avatar van Woland

Woland

Vreemde film. Het is goedkope Hong Kong schlock, met een soort van inderdaad folkloristisch verhaal over een strijd door de eeuwen heen tussen de Cheungs en een demon met bijnaam Evil Cat. Nou ja, dat is dan de mythe, hier zien we alleen de strijd in het heden. Maar het is minder leuk dan ik gehoopt had. Qua effecten erg goedkoop, maar dat verrast me niet. Ook niet de viezigheid en gruizigheid die sommige van mijn eerdere Hong Kong horrors wel hadden. Dit is in die zin best een nette horror (in de zin van schoon, niet die van goed). Een hoop kung fu gevecht, zoals wel vaker in films uit Hong Kong momenten van bizar slechte slapstick, maar ook gewoon een verhaal wat maar niet echt boeiend weet te worden. Het is nog wel te kijken hoor, maar ze hebben heel veel leukers gemaakt in Hong Kong.