• 9.370.356 stemmen

Oi Dau Dai (2008)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: See You in You Tube / 愛‧鬥大 (爱斗大)

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Cub Chin, Oxide Chun Pang en Jill Wong

Met onder meer: Elanne Kwong en Janice Man

Plot Oi Dau Dai

Ling en Janice zijn hechte vriendinnen die graag met elkaar in competitie gaan. Dat heeft hun vriendschap nooit belemmerd, totdat ze allebei verliefd worden op Chung Him, een jonge man die in geldnood zit en praktische lessen in filmen geeft. De vriendinnen melden zich aan en raken verstrikt in een door Him en zijn vriend opgezet spel waarin ze elk een team van vijf mensen moeten formeren om vervolgens bizarre opdrachten uit te voeren die Him op film vastlegt.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Oxide Pang Chun is de producer van deze film, en, als ik me niet vergis, huppelt hij ook even door het beeld. IMDB noemt hem, samen met regelmatig medewerker van de Pangs, Cub Chin als regisseur, maar, vooralsnog, uncredited en moeten we het met de in de aftiteling genoemde “seven’s” als regisseur doen.

Aardige comedy met een paar gave scènes met Pang-signatuur, maar ik vond ze niet allemaal even geslaagd. Bijvoorbeeld het te lang durende uitstapje naar horror in nachtopname. Kijkt verder leuk weg, maar echt warm loop ik er niet voor.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Ik kwam de film toevallig tegen, dus voor de volledigheid: "Oxide Pang produced this film (..): a single film made by seven directors, including four student filmmakers plucked from Hong Kong's local film programs." (lovehkfilm.com)

avatar van belchinees

belchinees

Niet echt geamuseerd.

Leek me zo'n film te zijn die enkel in de smaak valt in Azië, niet voor Westerlingen.

Af en toe viel er wat te lachen, maar ik zal deze vooral herinneren als saai.

Pang voor de locale markt.

Niet echt een film van Pang zelf, zoals hier boven al te lezen staat. Zoek dus ook niet al te veel naar zijn stijlkenmerken, al zijn hier en daar wel wat schimmen te herkennen. Allicht pointers die hij aan de andere regisseurs gegeven heft.

Interessantste naam van de andere regisseurs is Jill Wong, al doet zij het solo toch véél beter. Wie wat juist geregisseerd heeft is niet bepaald duidelijk (daarvoor zijn de namen mij ook te onbekend), maar het resultaat is best grappig, hoewel een beetje all over the place.

De film wandelt langs een aantal genres, van comedy tot horror passeert de revue, maar niks wordt echt doorgedrukt. De uitdagingen zijn best grappig verder, vond de one-on-ones eigenlijk nog het leukst, maar ook hier geen geweldig originele of verrassende zaken.

Vermaak is het kernwoord, meer biedt deze film niet. Aardige filler voor de echte liefhebber dus.