• 9.371.913 stemmen

The Princess & the Marine (2001)

Drama / Romantiek | 100 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: The Princess and the Marine

Geregisseerd door: Mike Robe

Met onder meer: Mark-Paul Gosselaar, Marisol Nichols en Keith D. Robinson

Plot The Princess & the Marine

Als de Amerikaanse marinier Jason Johnson in Bahrein (een eilandje voor de kust van Saoedi-Arabië) gestationeerd wordt ontmoet hij de Arabische prinses Meriam Al-Khalifa. Ook al is hij christelijk (mormoon nog wel, dus vrij streng) en zij moslima, het tweetal zet hun religieuze verschillen opzij en wordt stapelverliefd. Dit tot grote onvrede van Meriams familie. Jason besluit haar aan het einde van zijn diensttijd mee naar Amerika te smokkelen met valse identificatie. Het tweetal veroorzaakt veel publiciteit in Amerika maar Johnson wordt wel gedegradeerd en vervolgens ontslagen bij het leger.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ik vond de Saved by the Bell acteur hier goed in acteren. Film bewijst maar weer eens dat niemand tussen de ''echte liefde'' in kan komen. Dat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geloof ik meteen! De film is een vrij vermakelijke romantische drama dat op de schaal van Karizma een 3,5* verdiend.

avatar van nele

nele

Op VijfTV vanavond. Ga zeker kijken...

avatar van nele

nele

Wel, heb hem gezien en wist tot op het einde niet dat het gebaseerd is op een echt verhaal want het leek ook wel ongeloofwaardig, zeker hoe snel ze aan elkaar gehecht raken. De film heeft een mooi einde, een happy end tot als de extra tekst kwam over "hoe het verder is gegaan", ze kreeg doodsbedreigingen en Jason heeft ontslag genomen om haar te beschermen en ze heeft nog altijd geen permanente verblijfsvergunning. Ik vind dat een schande, als je van iemand houdt, zou die toch in het land moeten mogen blijven. Nuja, dat ben ik ook maar...