• 9.370.338 stemmen

Genre: Fantasy

Geregisseerd door: Eric Leiser

Met onder meer: Ed K. Gildersleeve, Nikki Haddad en Jessi Haddad

Plot Imagination

"twin girls learn the secrets of heaven and nature"

Dr. Reineger (Ed K. Gildersleeve) is een neuro-psycholoog voor kinderen die ervan overtuigd is dat Anna (Nikki Haddad) een zeldzame vorm van autisme heeft, namelijk het syndroom van Asperger, waardoor ze moeilijk met de realiteit kan omgaan. Wat betreft haar blinde tweelingzuster Sarah (Jessi Haddad), kan hij niet uitleggen waarom haar visioenen zoveel lijken op die van Anna. Als hun vader hen verlaat, ontsnappen de twee zusjes aan de pijn door steeds verder in hun fantasie te glijden. Als dan ook hun moeder door een aardbeving gedood wordt, is Reineger gedwongen de meisjes te helpen terwijl hijzelf worstelt met hun profetische visioenen. Maar als de tweeling uit het instituut ontsnapt en onvindbaar blijkt te zijn, is de vraag of ze inderdaad voorbij het wereldlijke zijn getranscendeerd.

Anna Woodruff

Sarah Woodruff

Janice Woodruff

Roland Woodruff

Young Doctor Reineger

avatar van Legan

Legan

Een aparte ervaring waarbij ik constant het gevoel had dat ik naar een slechte opgevoerde experimentele toneelstuk zat te kijken. De stop motion gedeeltes waren wel redelijk maar dat heb ik allemaal al veel beter uitgewerkt gezien. Met en zonder budget.

Verder deed deze avant-garde film mij bar weinig. Echt een haat/liefde film met weinig ruimte tussenin.

2,0 uit 10 (1,0*)

avatar van Legan

Legan

Lang over moeten herkauwen, maar een verhoging naar 2* is wel gepast. Schrap de vergelijking experimentele toneelstuk en enter de vergelijking modern abstract schilderij.