• 9.371.687 stemmen

Cause Toujours, Mon Lapin (1961)

Misdaad | 91 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Keep Talking, Baby / De Valse Getuigen / Eddie op Leven en Dood

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Guy Lefranc

Met onder meer: Marie Albe, Eddie Constantine, François Chaumette

Plot Cause Toujours, Mon Lapin

Een man, die door een valse getuigenverklaring van moord is beschuldigd, ontsnapt uit de gevangenis en wil de ware daders opsporen. De enige getuige is een klein meisje dat hij onder zijn hoede neemt, terwijl hij een bende handelaars in verdovende middelen onschadelijk maakt.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Eddie als buikspreker?

Het is eens wat anders.

Maar geen nood, zijn stalen vuisten zijn roestvrij, en hij laat die weer stevig wapperen.

Aan vuurwapens heeft hij een broertje dood.

Contantine zonder charmante dames in zijn nabije omgeving kan ook niet.

Die zijn aanwezig in de zeer aantrekkelijke vormen van de Belgische actrice Patricia Karim (als Yvette) (crush ) en de prachtige Claudine Coster(Françoise), die al vaker in Eddie's films het beeld sierde.

Constantine, hier als varièté artiest Jackson, krijgt de kans om ook zijn andere talenten te tonen.

(logisch in het verhaal geplaatst)

Dat hij een prima zanger is was bekend, maar dat hij ook in tapdance zijn mannetje staat is nieuw voor mij.

Of hij het buikspreken ook zelf beheerst weet ik niet, maar hij mimede het in ieder geval geloofwaardig.

François Chaumette (Simon Robert)is zo'n bekende kop die je in talloze films tegenkomt, maar waar ik nooit een naam op kan plakken.

Hier, als bendeleider, in zijn element.

Het kleine meisje, dat voor flink wat last zorgt, nemen we maar voor lief erbij.

De liefhebbers van het Parijs uit de jaren '50-'60 komen hier flink aan hun trekken , want er worden te voet en per voiture heel wat kilometers afgelegd door de sfeervolle stad.

De muziek is van Michel Legrand, en vooral de jazzy sequenties kunnen mij bekoren.

Eddie in uitstekende vorm, in deze vlotte film, en ik ben er dol op.