• 9.371.613 stemmen

Catholics (1973)

Alternatieve titels: The Catholics / Catholics: A Fable of the Future / Conflict

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jack Gold

Met onder meer: Trevor Howard, Raf Vallone en Martin Sheen

Plot Catholics

De katholieke kerk gaat zich steeds meer vrijheden permitteren en wijkt steeds meer af van hun oorspronkelijke boodschap. Hierdoor raken de leden van een Iers klooster in gewetensconflict en gaan ze in verzet. Pater Kinsella wordt door het Vaticaan naar het klooster gestuurd om de orde te herstellen.

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

Drama voor catholieken; (over)bekend als ik ben met de katholieke liturgie valt het mij lastig om mij in te leven in de betekenis van de film voor de niet-gelovigen. Ik vermoed dat de film eenieder wel, zij het regelmatig afstandelijk, zal boeien (het zal voor velen voelen als even dichtbij als de strijd rond de wijze van offeren in een hindoetempel).

avatar van brucecampbell

brucecampbell

De enige reden dat ik deze film gezien heb is de aanwezigheid van Martin Sheen....ik probeer nu eenmaal alle films met hem te zien.

Het onderwerp kon me spijtig genoeg niet boeien, maar ik wist natuurlijk wel op voorhand waarover de film ging.