• 9.370.487 stemmen

La Casa de las Muertas Vivientes (1972)

Thriller / Horror | 87 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titels: An Open Tomb... An Empty Coffin / Il Cadavere di Helen Non Mi Dava Pace / Night of the Scorpion

Oorsprong: Spanje / Italië

Geregisseerd door: Alfonso Balcázar

Met onder meer: José Antonio Amor, Gioia Desideri en Osvaldo Genazzani

Gesproken taal: Spaans

Plot La Casa de las Muertas Vivientes

De film vertelt het verhaal van een man die zich diep schuldig voelt aan de dood van zijn vrouw. Oliver Bromfield, een alcoholist, is ervan overtuigd dat hij verantwoordelijk is voor de fatale val die zij maakte in hun villa, toen hij weer eens stomdronken was. Hij vindt een nieuwe vrouw, maar hij kan de dood van zijn eerste liefde maar niet verwerken. Bovendien lijken de meid en zijn zuster de nieuwe vrouw in het huishouden echt niet te waarderen. Na een tijd, worden sommige lichamen opgegraven, maar de tombe van de man zijn eerste vrouw blijkt helemaal leeg te zijn.

Strontvervelende giallo, die itt. wat de aan Romero refererende Spaanse titel en de aan vampieren refererende Engelse titel suggereert geen reet met horror, zombies of vampieren te maken heeft. Sorry, maar in de Spaanse versie die ik zag en die gewoon 87 minuten duurt worden er ook helemaal geen graven geopend , laat staan dat ze leeg zouden zijn. Best mogelijk dat ik even bij dit vervelende filmpje in slaap ben gevallen, maar dan nog zou er geen enkel verband zijn geweest met de afloop, dus ik denk dat ik het toch goed heb gezien. Het is trouwens vreemd dat die lui op IMDB niet eens de figuur van de stiefmoeder vermelden, die hier een toch verre van onbelangrijke rol speelt. Je zou gaan denken dat sommigen kakelen over films die ze niet of nauwelijks gezien hebben...
Wel wil ik nog even wijzen op het feit dat de bekendste figuur die hier opdraaft Daniela Giordano is, die ook liefhebbers van auteurscinema toch gekend is.
Het betreft hier zoals gezegd een pure giallo waarvan de beginsituatie wel gelijk is aan die in de synopsis, maar u moet er nog een stiefmoeder van de held bijdenken, die slechts iets ouder is dan hij en bovendien wanhopig verliefd op hem. Bovendien blijkt die zus een pot te zijn die wanhopig verliefd was op eerste vrouw Chelen ( zo wordt ze in de Spaanse versie toch genoemd.... ).
De eerste zwarte handschoenen verschijnen na een goed half uur in beeld, de eerste slashing volgt pas als we al dik over de helft zijn en veel meer volgt er helaas niet, niet dat de zouteloze uitvoering hier naar meer smaakte.
Dit leidt tot een ontknoping die vernietigend voorspelbaar is en iedereen meteen had kunnen raden.
Slechte film zonder spanning, zonder regie, zonder spel, practisch zonder sleaze en met een minimum aan gore ( eigenlijk was de enige aardige kill die in gedachten van stiefmama ! ) zonder wat dan ook eigenlijk. Speelt genreconform in Engeland in een landhuis, maar couleur locale is 0 en sfeerschepping eveneens.
Voor de completisten.
Score Piccioni, ook die was nietszeggend.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Hoe slaag je er toch in al die zeldzame films te zien pippo il buffone?

Ik weet dat de DVD uit is in Spanje, maar hij heeft vermoedelijk geen onderschriften en ik ken de taal onvoldoende.

In elk geval bedankt voor de aanvullende info.