Genre: Misdaad / Drama
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Neil Thompson
Met onder meer: Mel Raido, Scot Williams en Maxine Peake
Plot Clubbed
"A journey through family and fear in the violent world of '80s clubland."
Danny is een eenzame fabrieksarbeider, verslagen door het leven, gedeprimeerd en in elkaar geslagen voor de ogen van zijn kinderen. Dan besluit hij terug te slaan. Hij raakt bevriend met een groep uitsmijters die hem in hun omgeving opnemen en hem leren voor zichzelf op te komen. Danny raakt steeds meer betrokken in de lokale onderwereld die zich huisvest in het nachtleven.
orbit
- 12092 berichten
Prima misdaad, maar geen match voor Rise Of The Footsoldier
Veel dunner dan die film en ook minder grimmig. Evengoed een prima stuk vermaak.
mixmaster
softe versie van rise of the footsoldier , zo zou ik deze film willen omschrijven.
leuk in elkaar gezet maar veel te soft wat mij betreft.
aerts007
Ik vraag me af waar de vergelijking met Rise of..op gebaseerd is?
Deze is toch een heel ander verhaallijn.
Johan24
Het verhaal vond ik helemaal niet zo sterk. Zoals hier ook al vaker is gezegd, het springt van de hak op de tak. Zo komen zijn (oude) collega's ineens op de stoep van de plaatselijke disco zonder dat ze ook maar enigzins aan bod zijn gekomen.
De hoofdrolspeler vond ik vooral zwak spelen. Niet overtuigend, niet geloofwaardig en in het eerste gedeelte van de film altijd hetzelfde kloffie aan.
De film in het algemeen vond ik niet sterk en ook de acteurs konden deze film niet boven de middelmaat doen uitsteken. 2,5*
tvanthiel
Inderdaad prima vermaak. Misschien geen hoogstaand verhaal, maar voor lekker tijdverdrijf zit je met deze film goed. Wie houdt van een stevige portie geweld én humor zal zijn tijd niet verdoen met Clubbed.
qwatje
Gewoon een onverwacht goede film, prima verhaal zonder al te veel opsmuk. Goed acteerwerk. Meer dan prima vermaak.
willemfilm
De eerste film waar Colin Salmon mij opviel terwijl hij ook in andere films te zien was. Prachtige acteur met mooie stem. Goede film. Vertelt vanuit de hoofdpersonage. Onderhoudend.
biebel
Op basis van de waardering (3,5*!!) heb ik deze film gekeken. Slecht verhaal en slecht geacteerd door de mannen. Geen idee waarom deze film zo hoog gewaardeerd wordt.
willemfilm
had je de goede dvd er wel in ?
GoldenLion49
Ik wist niet wat er ervan moest verwachten, maar ben blij verrast. Een zeer goede misdaad film van Engelse bodem.
mrwhite
na cassandra's dream en eden lake is dit de derde britse film die ik zag in een paar dagen en ik moet zeggen ze waren alle drie zeer goed
erikholtrop
ik vond het een goede film met een leuk, maar wel cliché, einde. Het is geen meesterwerk, maar kijkt lekker weg.
Samio
goeie film alleen die hoofdrolspeler was aan het begin een looser en aan het einde nog steeds
Henkebart
Ik vond de film niet zo speciaal. Het acteren was simpel maar niet slecht en ik vond dit ook echt weer een typische engelse film met geweld en drugs. Ik miste het stukje sex in deze film dan weer wel. Al met al best een leuke film maar geen aanrader.
rodneyVL
Amai, lekker filmpske hoor. Lekker rauw, "British Style". Acteren is niet van de hoogste orde, maar toch wel even in spanning gezeten met deze film.
gondwana
zeer tevreden over deze films, allemaal goede acteurs (behalve de ex-vrouw missch), sterk verhaal, realistisch.
Wat een toppers in deze INDIES-verzameling
MecG
Goede film, kijkt goed weg... Wordt ook een goede sfeer gecreëerd in de film
barcam
Leuk Engels filmpje, goed verhaal, goede acteurs en uitstekend gevonden einde.
nairobi
Echte rauwe engelse straat film, voor dit soort films kun je me gerust wakker maken.
Met vlagen behoorlijk geweldadig, maar dat past juist weer goed in dit soort films.Zeer goed acteerwerk, verhaal kijkt lekker weg.
Een absolute aanrader voor mensen die van dit genre houden.
Ik geef niet snel 4** of hoger, maar voor Clubbed is er geen twijvel mogelijk!
lanki101
Hele goeie film. Krijgt van mij een dikke verdiende 4 sterren. Zeker de moeite waard om te kijken!! Aanrader!!!
Bob Gray
- 2048 stemmen
Aardig niet meer dan dat.
Zie ze toch liever in de stijl van Rise of the Footsoldier; rauw, keihard en lekker dik aangezette Cockney-accenten.
83Utreg!
Zeer aardige film. toen ik er na een kwartier in kwam had ik mijn oordeel al klaar namelijk: standaard overdreven engelse stoerdoenerij. Dit bleek onterecht. Er word prima geacteerd en er zitten een aantal lekkere ''wraakscenes'' in.
Ik las dat een aantal mensen deze film vergelijken met rise of a footsoldier, ten nadele van deze. Die voldeed wél aan de bovengenoemde kwalifikaties, en was erg overdreven, een beetje amerikaans neergezet. Ik vind deze film veel beter en realistischer.
Rebel80
lijkt totaal niet op rise of the footsoldier!!
lijkt wel een beetje op een andere engelse film met uitsmijters waar ik niet kan opkomen.
anywayz, toffe film!!
Aapje81
Ik vond het allemaal nietszeggend en oppervlakkig. Deze film pakte mij geen moment en dan is de lol er vrij snel af.
Voor de liefhebbers van dit genre misschien de moeite waard maar ik kon er niets mee.
schram101
Opnieuw een goede Britse misdaad. De film is hard, realistisch, grauw en sterk. De personages worden goed neergezet en de regisseur sleept je mee in het verhaal.
Kristiaan
Fijne film. Ik hou wel van dat Brits gedoe.
Verrassende wending op het einde!
4 welverdiende sterren!
wila42
Ik heb hem vannacht voor de 3e keer gezien, topfilm zeker de muziek uit m n jongere jaren.
Leuk Brits tussendoortje met goede rollen van vooral Colin Salmon en Shaun Parkes.
Het einde was best goed maar ik had toch graag gezien hoe ze tekeer zijn gegaan in de bar op het einde.

The Flyboys
Avontuur, 2008