• 9.370.277 stemmen

Un Caprice de Caroline Chérie (1953)

Avontuur | 104 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titel: Caroline Cherie

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jean Devaivre

Met onder meer: Martine Carol, Jacques Dacqmine en Marthe Mercadier

Gesproken taal: Frans

Plot Un Caprice de Caroline Chérie

De in Spanje opgegroeide zoon van Caroline Chérie verzet zich tegen de Spaanse bezetting door Napoleon. Hij wordt door een verliefde vrouw gered uit handen van het Franse leger en vindt zijn vader en daarmee zijn ware identiteit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Caroline de Bièvre

Gaston de Sallanches

Countess Clélia de Montelone

Treasurer-payer

Marchioness of Montelone

Captain de Cépoys

Countess Paolina Ruccelli

Er bestaan er meerdere van : Caroline Cherie films...gebaseerd op een vergeten pulpromannetje van ene Saint Laurent- neen, niet die ouwe trilnicht. De eerste met Carol is de gekendste en schijnbaar ook beste, die kreeg een remake in de sixties die hier de meeste gekendheid schijnt te genieten en ik zelf niet gezien heb. Maar in de fifties al leed men aan uitmelkingsziekte : na het schandaalsucces van het origineel besloot men haastig een vervolg aan de picareske avonturen van de sexy heldin te breien , met alle gevolgen van dien voor de kwaliteit van dit product.

De regisseur werd echter vervangen door de ongekende Devaivre, al vermelden de credits Boisrond- nu gekender dan de regisseur zelf- behalve als assistent ook als mederegisseur, wat normaliter betekent dat deze het merendeel geregisseerd moet hebben. Bovendien werd alles nu voorzien van kleur, zij het van een kitscherig ansichtkaartensoort, en werd de semi- serieuze verteller/ voice off bij het oud vuil gesmeten.

Nu is het wederom onze droeve plicht te memoreren dat van de synopsis hierboven niets maar dan ook helemaal NIETS klopt, heeft zelfs volstrekt geen reet met deze film te maken maar betreft dacht ik le fils de CC met BB, al heb ik die zelf niet gezien.

Ten overvloede dan : film speelt na de revolutie, Buonaparte is aan de macht en valt zoals iedereen weet Italië binnen. In zijn kielzog reist Caroline/ Carol mee, niet als onderdeel van een joy division maar als echtgenote van Gaston, haar Grote Liefde uit deel 1 zoals u zich herinnert, die nu generaal van la grande armée is.

Wat volgt is 1 grote party aan de Italiaanse riviera zo lijkt het, helaas gooit een opstand van de locals roet in het eten en dreigt Caroline verkracht en aan stukken gescheurd te worden door lokale anti- Franse patriotten. Of neen : dat hopen we. Helaas worden die patriotten aangevoerd door Pascal, erg in zijn element ongetwijfeld als zwaar opgemaakte balletnicht wat hier in het begin zijn cover is.

Enfin, een typische film uit die tijd, een corny spektakelstukje zonder veel inspiratie in mekaar geflanst om een slaatje te slaan uit het succes van de voorganger. Dat succes niet in het minst dankzij het naakt van Carol, en uiteraard wordt hier- gelukkig- op voortgeborduurd. We zijn amper vertrokken of de eerste badscène dient zich al aan, met boobs, ass en zelfs..een FF nude flash ! Dat was wat in die tijd. Later gevolgd door nog meer variaties op het origineel als de travestie en semi- lesbianisme enz.

Anno nu allemaal hopeloos stoffig, maar ik als ouwe campnicht heb me niet verveeld met deze domme , kitscherige productie. Ik vrees echter dat ik hier een uitzondering ben.

Kan uiteraard als DVD rip worden gedownload met fansubs.