• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Jeroen van Koningsbrugge, Lotte Verbeek

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Links

Dexters geregelde leven wordt verstoord wanneer er een meisje op zijn werk verschijnt dat sprekend lijkt op zijn vriendin Stella. Zijn leven raakt steeds verder ontregeld: hij wordt verdreven van zijn vertrouwde werkplek, Stella maakt het uit en zijn baas stuurt hem met onmiddellijke ingang met verlof. Als Dexter een aantal auto's heeft geramd, wordt hij gearresteerd door de politie en afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt duidelijk wat er met hem aan de hand is. Ondanks - of juist dankzij - zijn afwijking leert hij een andere kant van zichzelf kennen, die hem uiteindelijk in staat stelt contact te maken met zijn gevoelsleven.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Matig tot redelijke film. Film die veel afstand houdt van de personages en weinig emoties bevat. Het stille camerawerk, met zelden camerabewegingen en nooit zichtbaar gezoom, draagt bij aan de afstandelijke sfeer. Jeroen van Koningsbrugge is in De Lama's bijzonder ongrappig, maar hij blijkt prima te kunnen acteren in deze film.

avatar van Hannibal

Hannibal

Jeroen van Koningsbrugge, waar ken ik die kerel van... dacht ik.
Later kwam ik tot de schokkende ontdekking kwam dat hij van het uiterst flauwe programma "De Lama's" is.

In 'Links' is hij gelukkig wel grappig. Een filmhuiscollega, die in het dagelijkse leven arts is, wist mij te vertellen dat de ziekte waar Dexter (betekenis: rechts) aan lijdt echt voorkomt!
Het vebaasde mij behoorlijk. Ik zag dit als fictie, een leuk idee zelfs. Zet twee kopjes met een grote onderlinge afstand op een tafel, en iemand met dergelijke hersenbeschadiging ziet dan het linkerkopje (of het rechterkopje, ligt eraan waar de beschadiging zit) niet meer.

Zeer bijzonder.

Leuke tragikomedie, waar het tragische aspect de laatste 5 minuten helaas wel iets te prominent naar voren kwam.

Een "kleine" film, die onterecht veel te weinig publiciteit heeft gekregen. Deze film verdient wel ietsje meer dan dit. Lotte Verbeek speelt trouwens zeer overtuigend.

avatar van wwelover

wwelover

De film word op moviemeter nogal ondergewaardeerd. VInd het namelijk een prima film, misschien wat te artistiek, maar ik vind het een prima Nederlandse film. Maar daarbij moet gezegd worden dat dit ook vooral door Jeroen komt. Het concept is leuk, maar had wat beter uitgewerkt kunnen worden. Er zaten ook nogal wat overbodige scenes in. En gezien de duur van de film had er wat meer nuttige dingen in gepast.

Iets wat me wel erg positief opviel was de muziek, vond het hele toepasselijke en vooral geinige muziek dat werd gebruikt. Lekker luchtig en simpel.

Zoals ik al zei, Jeroen speelde erg sterk. Het is niet enkel een grappenmaker maar ook gewoon een verdomd goede acteur. En Lotte Verbeek deed het ook prima.

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele verassende film die aantoont dat je met heel weinig iets heel moois kan maken. De subtiele manier waarop alles word gebracht is heel leuk gedaan en laat ik vooral een groot compliment geven aan Lotte Verbeek die het hier heel goed doet. Overigens viel de hoofdrolspeler mij ook erg mee.

Maar goed ik vond dit een on Nederlands goede film.

avatar van gotti

Een film die helaas blijft hangen op enkele effecten en nimmer echt de emotie weet te bereiken...