• 9.374.495 stemmen

Met onder meer: Jeroen van Koningsbrugge, Lotte Verbeek

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Links

Dexters geregelde leven wordt verstoord wanneer er een meisje op zijn werk verschijnt dat sprekend lijkt op zijn vriendin Stella. Zijn leven raakt steeds verder ontregeld: hij wordt verdreven van zijn vertrouwde werkplek, Stella maakt het uit en zijn baas stuurt hem met onmiddellijke ingang met verlof. Als Dexter een aantal auto's heeft geramd, wordt hij gearresteerd door de politie en afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar wordt duidelijk wat er met hem aan de hand is. Ondanks - of juist dankzij - zijn afwijking leert hij een andere kant van zichzelf kennen, die hem uiteindelijk in staat stelt contact te maken met zijn gevoelsleven.

avatar van gotti

Lijkt me geen zak aan. Geloof niet dat Jeroen van Koningsbrugge er iets van bakt.

avatar van Purmerend

Purmerend

In Draadstaal en de Lama's is hij wel grappig. Maar in een film heb ik hem nog nooit gezien, wil deze dan ook zeker zien.

avatar van gotti

Vind Draadstaal bijzonder ongrappig; dito in de Lama's...

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Gister gezien op het Rotterdams filmfestival met zowat de hele cast en crew aanwezig in het publiek.

Heerlijk droogkomische en absurde film, met een zeer sterke sfeer.

Mooi gefilmd ook en met een sterk verhaal, Jeroen Van Koningsbrugge speelt zijn rol met verve en doet het bijzonder goed.

Zeer goed debuut ook van Fraukje Tan, die ook een korte inleiding gaf over de film en het maken ervan.

1 van de betere Nederlandse films van de laatste tijd.

Btw jammer dat het hele verhaal word weggeven in de beschrijving hier, iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb.

Ben blij dat ik hier niet eerst heb gekeken.

avatar van D.29

D.29

Jeroen speelde een zelfde soort rol in de korte film 'Ruis' die ook hetzelfde thema heeft als 'Links'. Ben wel erg benieuwd!

avatar van pulpjannis

pulpjannis

Hele gave film waar mijn zus een klein rol in heeft. Om die rede heb ik hem ook gezien op het IFFR. Dit is eigenlijk precies het soort film waar ik van hou.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Matig tot redelijke film. Film die veel afstand houdt van de personages en weinig emoties bevat. Het stille camerawerk, met zelden camerabewegingen en nooit zichtbaar gezoom, draagt bij aan de afstandelijke sfeer. Jeroen van Koningsbrugge is in De Lama's bijzonder ongrappig, maar hij blijkt prima te kunnen acteren in deze film.

Speelfilm LINKS geselecteerd voor PUSAN

LINKS, de nieuwe speelfilm van Froukje Tan, is geselecteerd voor PUSAN, het internationale film festival in de Zuid-Koreaanse stad Busan. De film wordt vertoond in de sectie World Cinema.

Het jonge festival (dit jaar 13e editie, 2-10 oct.) geldt als een van de belangrijkste festivals in Azie en speelt een belangrijke rol in de mondiale filmindustrie. De Duitse sales-agent M-appeal heeft de world sales van LINKS overgenomen en zal de film in PUSAN vertegenwoordigen. De selectie voor PUSAN kwam mede tot stand dankzij de inspanningen van Holland Film, de organisatie die Nederlandse film promoot in het buitenland.

LINKS is tevens geselecteerd voor de officiele competitie van het aankomende Nederlands Film Festival en komt daarmee in aanmerking om genomineerd te worden voor de Gouden Kalveren. De film beleefde zijn premiere op het afgelopen Internationale Film Festival Rotterdam (sectie 'Sturm und Drang'), en zal later dit jaar uitgebracht worden in de Nederlandse bioscopen. Distributeur van LINKS is Amstelfilm.

LINKS is ondertussen ook geselecteerd voor Austin Internationaal Film Festival 08, Lund Int. Fantastische Film Festival 08, Athene Internationaal Film Festival 08, Hamburg Internationaal Film Festival 08 (sectie Agenda 08) Split Internationaal Film Festival 08 (Focus programma).

In LINKS speelt Jeroen van Koningsbrugge zijn eerste hoofdrol in een lange speelfilm. Hoewel de laatste tijd vooral bekend als komiek, acteert van Koningsbrugge reeds vele jaren in films, theatervoorstellingen en televisie-series. De tweede hoofdrol wordt gespeeld door nieuwkomer Lotte Verbeek; haar rol bestaat uit 5 dubbelrollen.

LINKS is de debuutfilm van scenarioschrijver/regisseur Froukje Tan. De soundtrack van LINKS werd gecomponeerd door de Easy Aloha's. De film werd gemaakt in het kader van Lang Rotterdams, het speciale subsidieprogramma van het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media, bedoeld om jonge filmmakers hun eerste speelfilm te laten maken.

bron: Oene Kummer

Komt ie nog in de bios?

Ja, december 2008- januari 2009

Officiële site met trailer: http://www.linksdefilm.nl

Quido

Mooi, Jeroen van Koningsbrugge heeft talent, wil daar wel eens meer van zien dan wat geslaagde rollen in televisieseries.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Nederlandse film wint prijs in Zweden

LUND (ANP) - Froukje Tan heeft afgelopen weekend de Silver Méliès Award gewonnen op het Fantastische film Festival in Lund (Zweden). Dat meldt de website Festival Central. Haar film Links, met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol, was volgens de jury de beste Europese film van het festival.

Links gaat over een saaie techneut die door een hersenbeschadiging in verschillende mensen steeds dezelfde personen ziet. Hij raakt zijn vriendin kwijt en zijn hele leven wordt beïnvloed door de handicap.

Tan maakte eerder korte films en documentaires. Links is de eerste speelfilm van haar hand. Tijdens het filmfestival in Sitges (Spanje) in oktober maakt de surrealistische film kans op het winnen van een Golden Méliès Award.

Leuk; t is een prachtig filmpje.

avatar van IcU

IcU

Verassend mooie film. Vandaag gezien en een gresprek gehad met regiseuze Froukje Tan. Erg intressant hoe de film tot stand gekomen is. Het verhaal boeide wel maar was wat magertjes en het plot was niet zo verassend als dat ik gehoopt had. Wel vond ik de acteer prestaties van van Koningsbrugge erg goed. Zijn gezichts uitdrukkingen spreken boek delen. Mooie in beeld gebracht en overal is veel aandacht aan besteed. Dat is zeker te zien.

avatar van totalreject

totalreject

Leuke film idd. Soms wat traag, maar blijft toch van begin tot einde boeien.

avatar van lykathea

lykathea

Zeker benieuwd naar deze.

Van Koningsbrugge heeft zich al meer dan bewezen als komiek. Z'n timing en uitdrukkingen zijn vaak perfect te noemen.

Kom er eigenlijk net pas achter dat ik hem ook ken in een serieuze rol, want hoe verschrikkelijk het ook mag klinken, de serie "IC" heb ik "onbewust" ook heel lang gevolgd. (Het stond op in de huiskamer...)

Kan mij alleen inhoudelijk echt niks meer herinneren van die serie noch Van Koningsbrugge, dus zo bijzonder zal het wel niet geweest zijn.

lykathea schreef:

Eerste seizoen was anders prima. Van Koningsbrugge zorgde daar ook vaak voor een wat komische, luchtige noot.

Ah, nu weet ik eindelijk hoe die kerel heet. Vind die v. Koningsbrugge 1 van de grootste Nederlandse talenten van de laatste jaren. Vroeg me al af wanneer hij eens in een film te zien was.

avatar van gotti

Ben toch ook wel benieuwder geworden. Jeroen kan inderdaad veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken....

avatar van voomzap

voomzap

Over meer kunnen gesproken... Zolang hij maar niet stopt met zingen, want daarin is hij het beste - met zn band ZEUS

avatar van viewtiful

viewtiful

Lijkt me een goede film, ik zou alleen niet weten hoe ik deze film moet zien :S

avatar van Hannibal

Hannibal

Gemiste kans, vanavond hebben we hem gedraaid in ons filmhuis.

Inderdaad een leuke film. Volgende maand kun je hem huren, dus even geduld nog.

avatar van Hannibal

Hannibal

Jeroen van Koningsbrugge, waar ken ik die kerel van... dacht ik.
Later kwam ik tot de schokkende ontdekking kwam dat hij van het uiterst flauwe programma "De Lama's" is.

In 'Links' is hij gelukkig wel grappig. Een filmhuiscollega, die in het dagelijkse leven arts is, wist mij te vertellen dat de ziekte waar Dexter (betekenis: rechts) aan lijdt echt voorkomt!
Het vebaasde mij behoorlijk. Ik zag dit als fictie, een leuk idee zelfs. Zet twee kopjes met een grote onderlinge afstand op een tafel, en iemand met dergelijke hersenbeschadiging ziet dan het linkerkopje (of het rechterkopje, ligt eraan waar de beschadiging zit) niet meer.

Zeer bijzonder.

Leuke tragikomedie, waar het tragische aspect de laatste 5 minuten helaas wel iets te prominent naar voren kwam.

Een "kleine" film, die onterecht veel te weinig publiciteit heeft gekregen. Deze film verdient wel ietsje meer dan dit. Lotte Verbeek speelt trouwens zeer overtuigend.

avatar van De Mees

De Mees

Hannibal schreef:

Gemiste kans, vanavond hebben we hem gedraaid in ons filmhuis.

Inderdaad een leuke film. Volgende maand kun je hem huren, dus even geduld nog.

5 mei te huur zie ik hier op MM, maar bij Videoland nog niets te vinden.

Distributeur Amstelfilm brengt LINKS uit op DVD in samenwerking met DVD-label de Filmfreak. De verhuurrelease is in november en vanaf december ligt LINKS in de

winkels.

De vorige datum heb ik weggehaald, die was blijkbaar onjuist.

avatar van lykathea

lykathea

Ah goed, december dus pas. Nu ja, het kan wachten, maar ik wil 'm nog steeds erg graag zien.

avatar van DeNieuweVijand

DeNieuweVijand

Het verhaal klinkt nogal Kaufmanesk, dus ik ben zéér benieuwd. En om Lotte Verbeek veelvuldig te zien is ook niet bepaald een straf

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Het heeft lang geduurd voordat deze film me ging boeien. De regie van Tan vond ik af en toe te afstandelijk en het gegeven van meerdere personages door één persoon heb ik ook nooit helemaal gevat. Toch 3*, om een reden waar ik niet helemaal de vinger op kan leggen.

avatar van timelezz

timelezz

ik ben groot fan van draadstaal, had dan ook hoge verwachtignen van jeroen van koningsbrugge in deze film. maar wat is dit een oersaaie film zeg, in het begin dacht ik dat ik erin moest komen, maar de film werd steeds saaier waardoor ik halfverwege maar ben gaan doorspoelen naar het einde.

Quido

Draadstaal en Links met elkaar (willen) vergelijken is ook onmogelijk.