• 9.370.985 stemmen

Milkbar (2007)

Documentaire | 52 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Milchbar - Die Letzte Schlacht / The Battle of the Last Milkbar

Oorsprong: Zweden / Duitsland

Geregisseerd door: Terese Mörnvik en Ewa Einhorn

Met onder meer: Danuta Dzius

Plot Milkbar

De melkbar, een plek waar je voor weinig geld traditionele maaltijden kan eten, was tijdens het communistisch regime in Polen een onmisbaar fenomeen. Na de val van het communisme, werden de melkbars geprivatiseerd, en van de 25.000 bleven er slechts 140 over. Deze documentaire volgt het koppige duo Danita en Dzitka dat in Polen Bar Bywalec runt. Met veel moeite houden zij hun hoofden boven water terwijl McDonalds etablissementen groeien als kool.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Lijkt me een chille docu, ga hem checken vanavond

avatar van Robi

Robi

Aardige en onderhoudende documentaire die een leuk beeld geeft van het hedendaagse Poolse leven en hardwerkende mensen die proberen een bedrijf rendabel te houden, alhoewel de film ook niet veel langer had hoeven duren. Ook mis ik toch wel iets van een sterke opbouw in het verhaal. Nu kabbelt het wat chronologisch door. Zonder begin en zonder einde.