• 9.371.552 stemmen

Tammy and the Bachelor (1957)

Muziek / Romantiek | 89 minuten

Genre: Muziek / Romantiek

Geregisseerd door: Joseph Pevney

Met onder meer: Debbie Reynolds, Leslie Nielsen en Walter Brennan

Plot Tammy and the Bachelor

"All about a little Mississippi riverboat gal who taught a sophisticated bachelor about love!"

Een nogal boers meisje dat woont in de binnenlanden van de Mississippi, redt een deftige, vrijgezelle zakenman, die met zijn vliegtuig neerstort in een moeras. Zij wordt verliefd op hem, maar de verschillen in afkomst tussen de twee, maken het voor hen niet makkelijk een relatie te beginnen.

avatar van beavis

beavis

De onschuldige Disney-achtige variant van de dik aangezette jaren-50 romantiek, met Leslie Nielsen die, wellicht in navolging van Rock Hudson, zijn hart in het tuinieren heeft gelegd en Debbie Reynolds als hartveroverende fish-out-of-water. Dit werd het eerste deel van een serie en het door Reynolds in de film gezongen liedje een nummer 1 hit.

Dit lied was ook een hoogtepunt (een van de vele) in de met nostalgie doordrenkte soundtrack van The Long Day Closes (1992) , waardoor ik op het spoor kwam van deze mij verder totaal onbekende serie. En al met al moet ik zeggen dat ik dit toch wel een écht leuke film vond, al ben ik dan niet bepaald een tienermeisje uit de jaren 50 ... maar dat is de invloed van Tammy, ze heeft het woord cynisme nog nooit gehoord...

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik herzie heel veel films vanuit mijn eigen enorm gigantische videotheek/collectie. Ik kijk gemiddeld elke dag sowieso 2 films of meer.Ik ben een liefhebber van o.a exploitatiefilms, B-Films en oude films wereldwijd en alle genres. Mij oudste film uit mijn collectie is uit 1915. Als de film Engelstalig of Duitstalig is gesproken dan ben ik niet afhankelijk van ondertitels, is de film anderstalig bv. Chinees e.d. dan zijn naast Nederlandse, de Engelse ondertiteling ook prima Ondanks mijn tik van herzieningen, ga ik natuurlijk ook iets nieuws niet uit de weg en hou het aanbod van Netflix in de gaten. En net als beavis ben ik ook geen meisje uit de jaren 50, maar vind oude films geweldig. Heb deze film zo'n 11 a 12 jaar geleden voor het laatst gezien en vanavond dus herzien. Lekker onschuldig romantisch sentiment. Een 3.0