Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Griff Furst
Met onder meer: Mark Dacascos, Ryan Lloyd en Geoff Meed
Plot I Am Omega
"The Last Man Alive Must Battle a Planet of the Dead."
Een mysterieus virus houdt de aarde in zijn greep. Vrijwel iedereen op aarde is door dit virus in een bloeddorstige zombie veranderd, behalve Renchard: hij is één van de laatste gezonde mensen op aarde. Hij moet de strijd aan gaan met de mutanten om de mensheid te redden.
Renchard
Various Zombies
Various Zombies
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Zo is de film ook bedoeld. Stond een tijdje geleden een artikeltje over op imdb.com.
Kaffeefiltjer
Haha, nog beter dan Transmorphers.
sinterklaas
Toen ik bezig was met deze toe te voegen wist ik wel dat er zulke reacties aankwamen. Zijn er nog meer van dit soort namaak films? (net zoals Transmorphers)
Bij I am Omega zijn het vampiers en hier zombies.
Zo heb je ook al Alien vs Hunter.
UrbanDjampa
Wat een cheapass film zeg, maar dat verwacht je aan de andere kant ook weer. Dit is echt een C-film.
veron35
I Am Legend is een 'remake' van The Omega Man.
Voeg die 2 titels samen in je hebt: I Am Omega...
Toch lijkt ook deze mij best wel grappig.
sinterklaas
Niet omgekeert?
stephan73
Het originele boek, waar al die films op gebaseerd zijn, heet anders wel gewoon I am Legend.
Dus is The Omega Man een eerdere verfilming. Zoals dit een nóg eerdere verfilming is:
napoleon84
I am legend is idd voor alle bevestiging na i am omega gekomen en is een remake van een concept van de jaren '50. De naam ontgaat me maar vind ze beide slecht
veendiek
griff furst heeft alleen maar slechte c films wat nergens opslaat amateur is het
Bibelonseberg
In de jaren zeventig werd ik geboeid door Charlton Heston in de film The Omega man. Deze film is op zich al een klassieker. Blij verrast was ik toen I am Legend met Will Smith kwam, een eigentijdse versie op het boek van Richard Matheson. Er schijnt ook nog een versie in de jaren '60 gemaakt te zijn met Vincent Price. Die heb ik echter niet gezien. Maar nu terug naar I am Omega. Deze film is ook weer gebasseerd op bovengenoemd boek, maar nu hebben we te maken met agressieve zombies. In het begin lijkt de film een beetje overdone, maar later ontwikkeld het zich toch en zijn er best spannende scenes.
Echter ondanks alle special effects kan men niet tippen aan de vertolking en acteerwerk uit "The Omega Man" !
ThE-ShoX
Ik had er slechte dingen over gelezen, maar dacht probeer hem toch even, maar was niet de moeite waard. Echt slechte film. Deze film is echt niks bij I Am Legend.
hannes64
- 1926 berichten
Precies, waardeloze film.
Acteerwerk van `t laagste niveau Vooral die vincent die een beetje te veel "Compadre "zegt.
I am legend is natuurlijk stukken, maar dan ook stukken beter.
Tijdverspilling!!
TreeFrog
Zal maar meteen met de deur in huis vallen.
Waardeloze film !!!
Een complete verspilling van geld en tijd voor een film die op geen enkel moment ook maar enigsins kan boeien.
Simpel en slap aftreksel van I Am Legend met Will Smith en zijn dogie. En dat was ook al geen meesterwerk van genoemde acteur.
Pak een biertje daar heb je meer plezier aan.
el padrino
dit is de eerste x dat ik een film minder dan een 1 geef.
deze kan zo in de top 100 allerslechtste films ooit.
wat een vergelijking met " I Am Legend "
sluit me dus aan bij iedereen hier, die de vergelijk met de film van will smith geeft.
0,5
Cosworth
I Am Legend is een 'remake' van The Omega Man.
Voeg die 2 titels samen in je hebt: I Am Omega...
Toch lijkt ook deze mij best wel grappig.
ow niet eens gezien dus waarom reageer je dan?
ow niet eens gezien dus waarom reageer je dan?
Eh... die info mag hij alleen geven als hij deze film, gezien heeft...?
Boeikens
Beter dan hier afgeschilderd!
I am Omega heeft idd veel gelijkenissen met I am Legend maar is wel voordien uitgebracht! Die gelijkenissen komen niet omdat ze gecopieerd werden maar omdat de basis voor beide films ligt in The Omega Man!
I am Legend is zeker beter uitgewerkt en mooier verfilmd maar had ook een veelvoudig budget t.o.v. I am Omega.
Ik heb I am Omega bekeken als futuristische SciFi-horror en vond het eindresultaat best bevredigend. Er zat veel actie en redelijk wat gore in de film. Het acteren, de special effects en de spanning vielen echter wel wat tegen.
Ik heb de film met plezier uitgezien en voor mij verdient hij zeker een betere waardering dan hier weergegeven.
Noodless
Kon mij niet bekoren. Uiteraard een zwak verhaal, maar vooral spanning en goede acteurs ontbreken in deze film. Geef mij maar The Omegan Man
Tonypulp
Kijkt redelijk gemakkelijk weg maar is nergens origineel, het goedkope decor en dito monsters maken het niet veel beter.
Jonesy
is dit niet zo'n film van the assylum. die ook al the terminators, death racers en snakes on a train maakten? om maar wat te noemen.
kirk douglas
Ja een film van ''The Ayslum'' .
en zoals gewoonlijk vol met slechte acteurs en plotgaten.
het geheel is dan nog vrij vermakelijk maar meer ook niet.
huppelepup
De eerste 45 minuten waren best goed, alhoewel Mark Dacascos me geen moment kon overtuigen dat hij tegen krankzinnigheid aanzat. Maar dan ontmoet hij die vrouw die zomaar uit GTST gekomen kon zijn, wat een slechte "actrice".
Vanaf dat moment gaat het stijl bergafwaarts en wordt het steeds onrealistischer. B.v. met drie kogels in zijn lichaam, waarvan één in zijn been, nog kunnen rennen, een auto aanduwen en ingewikkelde martial arts uitvoeren! Echter was ik hier wel tevreden mee, want dit hoort bij een Asylum film!
het valt me best mee, echt niet slecht er zijn er wel die slechter zijn.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Verrassend leuke film van The Asylum!
Ik doe deze week een kleine marathon van het productiehuis en op elke vijf slechte films zit er altijd wel een film van hun die boven de middelmaat uitstijgt en dat was tot mijn stomme verbazing I Am Omega. Vooral omdat deze uit hun beginperiode is en vaak écht ondermaats waren, is I Am Omega een meevaller. Die lelijke kleurenfilter zal nog vaak een ding bij hun blijven, maar ik was verrast door de rust die er in I Am Omega zat - heel veel Asylum-films hebben dat gejaagde, rommelige en daar was in dit verhaal gewoon geen plek voor.
Ook een verrassing: Mark Dacascos, jammer dat ze hem niet vaker hebben ingezet want hij doet het echt wel heel aardig. Zeker in het eerste half uur waar bijna geen woord gesproken wordt - dat vond ik trouwens sowieso al knap bij een productie als deze - zag ik echt wel in zijn ogen een paar momentjes van waanzin en zeker voor de (pulp) actieheld die hij is vond ik dat een behoorlijke prestatie. Voor de muziek was Chris Ridenhour nog niet in beeld bij het productiehuis en zijn voorganger zet een score neer die ik fijn vond om te luisteren. Afgezien van dat kleurenfilter was het camerawerk ook aardig, met een lekker ritme in de montage.
En tja, die schurkenrol van Geof Meed... Ieder klein kind kan al vanaf begin af aan zien dat hij niet te vertrouwen is en hij speelt dat ook best aardig, maar ik heb wel eens leukere antagonisten gezien. Ook een raaaaare scene met die aanranding op het einde want er moest nog wat tijd gevuld worden. Dat met die kogels in het lichaam van Mark was inderdaad vreemd.
Fijne verrassing dit.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'