• 9.373.596 stemmen

Dead 7 (2016)

Horror / Western | 89 minuten

Genre: Horror / Western

Alternatieve titel: Dead West

Geregisseerd door: Danny Roew

Met onder meer: Nick Carter, Joey Fatone en AJ McLean

Plot Dead 7

"Larger Than Life!"

Een groep bandieten uit het Wilde Westen probeert een bank te beroven, maar bevindt zich al snel in een post-apocalyptische wereld vol met zombies. Nu moeten ze alles op alles zetten om hun levens en het dorp waarin ze zich bevinden, te redden. Een bloederige strijd op leven en dood is het gevolg.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

Nick carter, OMG

Zo te zien alle Backstreet Boys..

avatar van 606

Nee he, wat een drama.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Lollig idee totaal om zeep geholpen met een scenario dat kant noch wal raakt en personages waar het onmogelijk is symphatie voor te voelen. The Asylum kán het wel maar ze laten het daar de laatste tijd weer verdomd weinig blijken.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Tjah, Dead 7 is voor een gedeelte een campy western zombie flick, maar daarnaast helaas ook een soort BSB promo. Wat wil je ook met een door Nick Carter geproduceerde en geschreven flick waarin de mannen ook nog eens de theme song voor hun rekening hebben genomen.
Ik kwam net iets te laat (1991) om de boy/girl bands hype mee te krijgen en gelukkig maar, want ik heb er echt niks mee.
Carter zelf speelt Billy, een van de lead characters, bijgestaan door zijn vrouw die de jaagster Sirene speelt. Apart dat men haar die rol gaf en dat Carrie Keagan Billy's grote liefde Daisy Jane mocht spelen.
Jeff Timmens speelt de beste gunslinger van de gang, maar blijft helaas een nogal plat personage. Dit kan helaas ook wel op voor de andere personages. Howie Dorough is van weinig toevoegende waarde als de sniper 'The Vaquiro'. Verder werken Carter en A.J. McLean me allebei op de heupen. Carter vooral omdat hij er continu bijloopt als een Backstreet Boy (vooral dat petje kan echt niet). McLean's character lijkt gebaseerd te zijn op The Joker uit The Dark Night, alleen McLean zet het personage op een irriterende wijze neer.
Joey Fatone zet naar mijn mening het tofste personage neer als Whiskey Joe, het enige personage die de boel weleens wat minder serieus neemt.
Goed dan, Debra Wilson vind ik nog wel een redelijke baddie en het is wel geinig dat zij een soort voodoo gebruikt om de handgevoerde copperheads (benaming voor de zombies in deze flick) te beheersen.
De shots naar Apocalypta's berg zijn rommelig en ook in het begin lijkt het of de camera crew en de editors niet goed wisten waar ze mee bezig waren.
Ook de gore fx en CGI fx zijn van een abominabele kwaliteit.
Zo af en toe een Asylum flick moet wel kunnen vind ik, maar dit is zo'n trieste uitschieter naar 'heel slecht'.

avatar van Noodless

Noodless

Eigenlijk een prul zombiefilm die wat actie en uitzicht zombies flink ondermaats is.

De opening is veel belovend met de verschillende introducties van de personages en locaties, maar dit hebben we al veel beter gezien. Hier en daar wat animo, maar veel te weinig voor dit subgenre.

De cast bakt er ook niet veel van, al is de rol van Joey Fatone als Whiskey Joe nog wel leuk.

Debra Wilson als Apocolypta was ook een goede casting voor de slechterik van dienst en Carrie Keagan viel meer op door haar wonderbaarlijke verschijning.

De rest was echt irritant. Het slot vond ik enigszins wel verrassend in de positieve zin. 3/10

avatar van Shadowed

Shadowed

SyFy.

Dead 7 is een SyFy-film die dit keer het 7 Samoerai/7 Cowboys concept jat. Met dit soort films is er altijd wel een bron waar het zijn inspiratie uit trekt, en de grote klassiekers waren in deze film het slachtoffer. Toch moet ik zeggen dat ik me met deze film behoorlijk vermaakt heb, en daarmee een aardige SyFy is.

Het minimale gebruik van CGI en meer focus op het vergieten van bloed bewijzen zichzelf voordelig, en de luchtige opening van de film neemt je meteen mee in het verhaal. Opvallend aan de film is dat het nergens wat tempo verliest, het blijft het flinterdunne verhaaltje ten alle tijden in hoog tempo erdoorheen jassen. Ik kon het voor het vermaak wel waarderen.

Visueel een beperkte film. De gore wordt duidelijk geanimeerd, maar het gaat er wel bloederig aan toe gelukkig. Daar trekt de film voordeel uit. De locatie is ook aardig ingericht, al wordt het allemaal te duidelijk klein gehouden. De actiescenes zijn ook nooit echt gaaf en de passie voor horror is ver te zoeken. Het is vooral gericht op entertainment, maar dat houdt niet altijd stand.

Acteerwerk is ook best matig te noemen. Er zitten enkele personages tussen die leuk zijn, maar te veel die dat niet zijn. Het is duidelijk dat een hoop namen waarschijnlijk aan de wal geraakte acteurs of actrices zijn, want er lopen er nogal wat verloren bij. De zombies missen ook wat groezeligheid, en hebben vooral betere schmink nodig.

De finale vermaakt wel erg lekker en omdat de film geen bloederigheid van de kijker schuwt bewijst het zich meteen anders. Voor SyFy-standaarden is dit zonder twijfel een goede film waar ik me mee heb vermaakt, maar kwalitatief mist het nog steeds een hoop punten. Echt eng is het helaas niet, en doet hard zijn best leuke personages te bedenken maar dit komt er niet echt uit. Vermakelijk.