• 8.901.735 stemmen

Manda Bala (Send a Bullet) (2007)

Documentaire | 85 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Brazilië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jason Kohn

Gesproken taal: Portugees

Plot Manda Bala (Send a Bullet)

Een uiteenzetting van het huidige klassensysteem in Brazilië, het land dat bekend staat om goede voetballers, mooie stranden en de samba. Maar het land gaat al decennialang gebukt onder een extreem corrupt systeem waarin politici en ontvoerders de hoofdrollen spelen. Een tragisch domino-effect dat steeds meer slachtoffers dreigt te maken.

logo tmdbimage

avatar van Justice4All

Justice4All

The kidnapper interviewed in the movie died in late 2006. The filmmakers said he was shot twice -- in the shoulder and gut -- in a shootout with police in which he killed two cops, was taken to the hospital and came out of the ambulance with a new bullet hole in his head (bron: imdb, onder trivia)

Macmanus

Ja dit is precies mijn soort docu!

Voor Brazilie heb ik altijd een zwak gehad. Portugees vind ik 1 van de mooiste talen om te horen en het land blijft me intrigeren.

En deze docu maakt goed duidelijk wat voor een lastig land het is. Je hebt corruptie in de poltitiek en je hebt een hele grote armoede die om te overleven vaak hun heil zoeken in de criminaliteit. De groep die hier tussen zit is te klein om echt verandering te brengen en daardoor zit het land eigenlijk een beetje vast en lijkt het niet snel veel beter te worden.

Dit word in deze docu helder verteld, door van alle lagen een verhaal te horen. Zitten een paar prachtige types tussen. Hiermee is het voor mij dus al geslaagd, maar 3.5* is dan wel de max die ik geef. Waren het niet dat het ook nog eens heel sterk is vormgegeven. Heel mooie shots van het land, en lekker muziek wat het ook nog eens extreem makelijk doet wegkijken.

Het ligt allemaal zeker nog ingewikkelder, maar voor een redelijk kijk op hoe het in Brazilie een beetje gaat is dit zeker een aanrader.

4 sterren! Verdiend meer aandacht, op het Sundance Film Festival Grand Jury Prize & Cinematography Award ook nog eens gewonnen.

Stinissen vertel?

Macmanus

Aaah duidelijk als altijd! Maar voor veel andere users wel een aanrader hoor!