• 8.710.388 stemmen

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Kantonees

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Da Mao Xian Jia

Wai Lok-yan was een klein kind toen zijn ouders in Vietnam werden vermoord door een dubbelspion, genaamd Ray Liu. Een vriend van zijn vader heeft Wai Lok-yan toen in huis genomen en hem opgevoed. Jaren later is hij opgegroeid en is hij een piloot geworden. Intussen is Ray Liu een machtig en rijk man geworden in Vietnam en Wai Lok-yan wil nog maar één ding: wraak nemen op de moordenaar van zijn ouders.

logo tmdbimage

Zeker niet geweldig.

Lam vind ik sowieso een wat matige regisseur, al heeft hij soms wel interessante filmpjes. Deze hoort daar alleen niet bij. Flauwe revenge flick, maar dat zat er ook wel al in kijkende naar het productiejaar. Alles tussen '95 en '98 kan je maar beter links laten liggen als niet-fan van het Hong Kong werk.

Wel typisch Lam. Wat grimmige actie, best bloederig, lugubure moorden en zich afspelend in de landen rondom Hong Kong. Andy Lau is gelukkig van de partij om de film nog een beetje schwung te geven, de rest van de cast doet het redelijk pover.

Visueel erg lelijk, je zou de film zo 10 minuten ouder schatten. Soundtrack is wel goed, deed me soms zelfs denken aan Kenji Kawai, al is deze dan wel héél repetitief. Daarmee zo ook wel wat de positieve punten gehad. Verder is het allemaal erg generisch en flauwtjes uitgewerkt, typische snelle filler die enkel de grootste die-hard fan nog kan bekoren.